Lyt til podcasten Soundvenue Filmklub: ’Trainspotting’ var et popkulturelt fænomen – er den stadig fænomenal i dag?

Lyt til podcasten Soundvenue Filmklub: ’Trainspotting’ var et popkulturelt fænomen – er den stadig fænomenal i dag?

Soundvenue Filmklub er præsenteret i samarbejde med Viaplay. Hver uge dykker vi dybt ned i en moderne klassiker og undersøger i artikler og podcasts, om den stadig holder. Hør og abonnér på podcasten i samme feed som Soundvenue Streamer via Spotify, iTunes eller din foretrukne podcast-app.

Med dens unikke kombination af 90’er-ironi, et af tidens mest populære soundtracks og mørke temaer som stofmisbrug og svigt gjorde instruktør Danny Boyle og hovedrolleindehaver Ewan McGregor i 1996 heroinfilmen ’Trainspotting’ til en af de helt store britiske popkulturelle eksportvarer.

Men spørgsmålet er, om en film, der er så formet af sin samtid, stadig har samme vid og bid her godt 25 år efter dens oprindelige premiere?

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det forsøger værterne Mathilde og Christian at blive klogere på i denne ugens udgave af Soundvenue Filmklub.

Her endevender de blandt andet, hvordan man bar sig ad med at optage scenen med ‘Skotlands klammeste toilet’, hvor Ewan McGregor febrilsk prøver at blive genforenet med et par opium-piller, han har skidt ud (en scene, som var så ulækker, at en af værterne fik det fysisk dårligt).

De tager vi en mere alvorlig diskussion af, hvorvidt filmen rent faktisk glorificerer stofmisbrug, som mange konservative stemmer i sin tid var ude og deklarere.

Traditionen tro skal vi også have udnævnt en MVP, og da ’Trainspotting’ er en film fyldt med bemærkelsesværdige karakterer, har vi i denne uge spurgt jer lyttere om hjælp til opgaven.

Har du mere lyst til at læse, så tjek vores analyse af ‘Trainspotting’. Følg med i Soundvenue Filmklub i næste uge, hvor vi kaster os over teenage-mindfucket ’Donnie Darko’.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af