Facebooks ‘Noter’ bliver omdannet til bloggernes nye paradis

Facebooks ‘Noter’ bliver omdannet til bloggernes nye paradis

Det er godt gemt og de fleste ved nok ikke engang at Facebooks ‘Noter’-værktøj findes. Men det gør det og nu skal det til at være hjemsted for blogger-kulturen på nettet. I hvert fald hvis det står til Facebook selv.

Det er hverken et nyt eller et særlig anvendt værktøj hos de fleste Facebook-brugere, men det har netop fået en opdatering uden de store fanfarer omkring det.

Opdateringen startede som rygter hos The Next Web, der havde observeret ændringer i en version af Facebook, der endnu ikke har set dagens lys i Danmark. Her har ‘Noter’ fået en overhaling og ligner ifølge The Verge bloggermediet Mediums layout til forveksling. Ifølge et opfølgende statement til mediet bekræfter Facebook, at det er målsætningen med opdateringen til ‘Noter’ skal gøre det lettere for folk at skabe og læse historier i længere format på Facebook.

I første omgang er det kun en mindre testskare, der har glæde af opdateringen, der involverer billeder i forskellige størrelser, muligheden for at hashtagge og tagge personer og coverfotos.

En stor del af Facebooks brugere anvender allerede Facebook til at dele billeder og andet i deres egen og omgangskreds’ interesse, så ‘Noter’-funktionen skal da ikke afvises at kunne erstatte andre bloggermedier.

Det nye træk kommer samtidig med, at Facebook forsøger at vinde indpas som nyhedsplatform med deres koncept Instant Articles.

Læs også: Social medie-død? Google+ bliver langsomt koblet fra

Fejl: Argumentet 'posts' er ikke sendt med