Spotifys nye funktion afgør om du er firstmover eller mainstream-musikforbruger

Er du typen, der opdager bands før de bryder igennem eller hopper du først på bølgen, når de er brudt igennem? Det er let at påstå det første, når man diskuterer musik på et værtshus – men har du egentlig ret i din påstand. Det kan Spotifys nye funktion ‘Found Them First’ undersøge for dig.

Den viser hvilke kunstnere, du opdagede, inden de slog igennem og som du derfor har været med til at udbrede på Spotify, ved at lytte til deres musik.

Tjenesten analyserer data fra da du oprettede din konto og i et virvar af tal, farver og baggrundsmusik får du at vide, hvor meget og hvilken musik du har “opdaget”. Du kan naturligvis dele dine skills som lytteren med de gyldne ører på sociale medier.

Spotifys definition af nye kunstnere kræver 20 millioner afspilninger sammenlagt og en vækstrate på 2.000 procent fra januar 2013 til juni 2015.

Samtidig giver funktionen dig mulighed for at få playlisten Find Them Next ind i Spotify med anbefalinger til musikere, der står foran det helt store gennembrud – som du så kan “opdage” før dine venner.

Læs også: Alt fra indietronica til svensk hiphop: Spotify introducerer “sorteringshat” til nye udgivelser

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af