Animeret Youtube-sensation om to forelskede drenge er svær at stå for

Unge menneskers seksualitet er et favoritemne, grænsende til det forslidte, inden for kortfilmgenren, men animationsfilmen ’In a Heartbeat’ går let uden om klichéerne i skildringen af to unge drenges forelskelse, der involverer et smaskforelsket hjerte, der løber løbsk.

I skrivende stund er filmen blevet set op mod ti millioner gange på Youtube – på blot to dage.

En ganske imponerende bedrift, med tanke på at filmen er produceret af to amerikanske collegestuderende, Esteban Bravo og Beth David, som en del af deres uddannelse i animation. Filmen startede som et skoleprojekt, men voksede sig hurtigt større, da de unge filmskabere opnåede bred opbakning gennem en Kickstarter-kampagne, der indsamlede 14.191 dollars til projektet.

Målet var at bringe den vigtige LGBTQ-historie om den svære kærlighed til live gennem animation, og det må siges at være lykkedes.

Med en spilletid på blot fire minutter er den søde kortfilm en imponerende affære. Filmen formår at ramme følelser, som timelange spillefilm aldrig kommer i nærheden af. Alt sammen uden et eneste ord.

Filmen er tydeligt inspireret af Pixar, der var stilskabende inden for kortfilmgenren med en række dialogløse animationer såsom den ikoniske ’Luxo Jr.’ fra 1986 om to skrivebordslamper, der spiller bold i nattens sene timer.

Trods inspirationen er ’In a Heartbeat’ sin egen med sit originale take på ung homoseksualitet, der ikke kammer over i de store, melodramatiske følelser.

Det er nok ikke sidste gang, vi hører navnene Esteban Bravo og Beth David. Det er blevet mere end almindeligt, at filmfolk med viral gennemslagskraft får lov til at prøve kræfter med større projekter.

 

Annonce