Beyoncé skruer ned for ambitionerne – viser endelig et mere opnåeligt kvindebillede

Et opslag delt af Beyoncé (@beyonce) den

Det har længe været etableret, at Beyoncé er perfektionist i alt, hvad hun gør – fra sin musik til videoer og billeder. Hun giver næsten aldrig interviews længere, men styrer i stedet selv sin kommunikation via sit kunstneriske output, ‘dokumentarfilm’ og sit website. Og det er en respektindgydende monolog, vi er vidne til.

Senest er det den gravide Beyoncé, der er fokus for hendes narrativ, siden hun i februar offentliggjorde, at Blue Ivy snart får to småsøskende. Og mens mange af os følger med i superstjernens Instagram-posts, der i en mange tilfælde er blevet til en voksende Gucci-lookbook, så har hun også mødt en del kritik for sin stilede fremstilling af graviditeten.

Senest har New York Times’ respekterede modejournalist Venessa Friedman sat spørgsmålstegn ved, om Beyoncé sætter barren for højt for gravide kvinder med sine billeder. »Budskabet er positivt: Graviditet er smukt. Det bør tilbedes. Problemet er, at for mange kvinder er det også grimt, nogle gange ubehageligt og bare endnu en del af livet. Og i hendes ekstensive fetichering af hendes fysiske evolution, har Beyoncé ikke tilladt noget af det. Som et resultat har hun ikke bare hævet barren for andre kendte mennesker, hun har måske hævet den ubehageligt højt for os alle«.

Et opslag delt af Beyoncé (@beyonce) den

Sponsoreret indhold
Portræt af Pernille Smith-Sivertsen fra Blondage
Pernille fortæller om at finde sin egen stemme i musikken. Mød hende og flere kreative kvinder i 'Portraits by Spotify | Sonos'.
EKSTERNT LINK
Spotify | Sonos

Det er ikke til at sige, om Beyoncé følger med i kritikken blandt de mange hjerte- og bedende hænder-emojis på Instagram, men i weekenden skruede hun i hvert fald for første gang ned for ambitionsniveauet. Vi fik hende helt up close, tilsyneladende uden makeup og i en enkelt hvid t-shirt med påskriften ‘preggers’.

Trøjen, der koster 155 kroner hos Asos (men selvfølgelig allerede er udsolgt), var langt fra de flere tusind kroner dyre outfits, vi er blevet vant til. Et andet billede viste hende i hullede jeans og en denimjakke foran et slidt træstakit. Altså i den grad mere i øjenhøjde med de fleste af hendes fans, end de overdådige kjoler og iscenesatte locations som har præget hendes feed.

Et opslag delt af Beyoncé (@beyonce) den

Men forvent ikke, at dronningen nu lægger stilen helt om. Hun har allerede lagt nye billeder op, hvor hun er tilbage i et dyrt Gucci-look.

Læs også: Beyoncé og Blue Ivy fortsætter deres overdrevne Gucci-parløb