Kendrick Lamar i hyldest til Eazy-E: »Jeg ville ikke være her, hvis ikke det var for ham«

Kendrick Lamar i hyldest til Eazy-E: »Jeg ville ikke være her, hvis ikke det var for ham«

Det amerikanske magasin Paper har i denne måned et ’nowstalgia’-tema, hvor nuværende rappere hylder afdøde hiphop-stjerner. I den anledning har Kendrick Lamar udtalt sig om N.W.A-rapperen Eazy-E og hans indflydelse på Kendricks eget virke.

Kendrick forklarer, at første gang han stiftede bekendtskab med Eazy-E’s musik, var han ikke klar over, at Eazy-E var fra Compton ligesom Kendrick selv. Om N.W.A og den fælles baggrund siger han:

»Min far spillede N.W.A-plader dagen lang, hver dag; min onkel spillede det. Mine fætre spillede det. Jeg gik udenfor og så de samme ting i min virkelighed som dem, de snakkede om på plade. Den måde, de snakkede på til den måde, de opførte sig på til de aktiviteter, de var involveret i, det hele var en ægte, introspektiv rapport fra ghettoen. […] Det havde stor påvirkning på mig, for det fortalte at lige meget hvor langt jeg kommer, så må jeg holde kontakt med folk og det, der sker i kvarteret, om det er barskt eller ej«.

»Nogen fortalte mig tidligt: »Du er intet uden din egen baggård«. Punktum. Hvis min baggård – som er min by og mit land – ikke tror på mig, så er der ingen, der gør. Det husker jeg altid, og jeg tror, at det var præcis hvad N.W.A også gjorde«.

EazyE
Mere specifikt om Eazy-E siger han: »Hvad der gjorde Eazy speciel var, at han fortalte en anden slags sandhed, en sandhed som ikke var hørt i musik endnu«.

»Jeg ville ikke være her hvis det ikke var for Eazy, og jeg ville ikke være i stand til at sige de ting, jeg siger, fortælle om lokalsamfundet på den måde jeg gør. Han har 100 procent influeret mig i forhold til ikke blot at være ærlig over for mig selv, men også ærlig om, hvor jeg kommer fra og være stolt over, hvor jeg kommer fra. […] Og det er ikke bare mig. Kunstnere i dag ville ikke være i stand til at tale om de ting, de gør, hvis ikke det var for Eazy-E og hvis ikke det var for gangstarap. Punktum«.

Du kan læse den fulde tekst hos Paper HER.

Læs også: Generationer mødes: Se Kendrick Lamar interviewe Dr. Dre og resten af N.W.A

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af