Sage Francis

Ordpoeten Sage Francis er på gaden med sit andet soloalbum, der kompetent og kompromisløst giver hans svar på hiphop. Gennem albummet præsenteres en bred vifte med alt fra folk-agtige numre som ‘Sea Lion’ til kaotisk rockede numre som ‘Dance Monkey’. I den postmoderne ånd består albummet af samarbejder med utallige kunstnere fra Will Oldham til Danger Mouse, mens rapstemmen på albummet alene er Sage Francis’.

Netop rappen er gennem albummet fornemt tilpasset numrenes stemning og tempo. Der opstår til tider en skæv, men intelligent sammenhæng mellem musik og rap, hvor det bliver tydeligt, at Sage ikke er en typisk rapper. I stedet kommer spokenword-poeten, folksangeren og NY-rapperen til syne i en uendelig vekslen, hvor det undervejs mere er lyrikkens indhold, som bærer rap-teknikken end omvendt.

Albummets produktioner har mange og kaotiske lag, som kræver tålmodighed. Men begynder man først at bevæge sig ind i det univers, som ‘A Healthy Distrust’ skaber, så kan man ikke komme ud igen. Det cementeres af den skarpsindige samfundskritik, der igennem albummet er fællesnævner for det tekstlige indhold. Et album der i sin mangfoldighed har mange lytteværdige timer i sig!

Sage Francis. 'A Healthy Distrust'. Album. Epitaph/Bonnieramigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af