Stateless

Med mere end to års forsinkelse, er Leeds-kvintetten Stateless endelig klar til at udgive deres eponyme debutalbum. Bandets forsanger, Chris James, medvirkede på DJ Shadows seneste album, og bandets foregående ‘Bloodstream EP’ fik af både kritikere og pladekøbere så megen ros, at forventningerne til ‘Stateless’ har været endog meget høje.

Det store spørgsmål er derfor, om bandet lever op til forventningerne. Det oplagte svar er: Ja. Til dels. James’ stemme er så intens, at man ikke undgår at føle med ham, og bandets noget utraditionelle udtryk, der mest af alt lyder som en hybrid af Massive Attacks trip-hop, DJ Shadows samplerlege og Coldplays sensitive sangskrivning, gør Stateless til noget specielt. Men måske lidt for specielt.

Teksterne halter nemlig, og så lyder det hele for konceptagtigt. Stateless sætter de forskellige elementer sammen med elegance, men man kan lidt for ofte sætte spørgsmålstegn ved, om det overhoved er nødvendigt. Et lidt mere simpelt udtryk havde været en mere passende ramme for Chris James’ sange. Kritikpunkterne til trods, har Stateless begået et godt, stilsikkert og elegant album, hvor de bedste sange, som for eksempel ‘Bloodstream’, viser dem som et særdeles spændende bekendtskab.

Stateless. 'Stateless'. Album. !K7/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af