Jason Isbell

Guitarist og sangskriver Jason Isbell forlod for nyligt amerikanske Drive-By Truckers under ‘ekstremt venskablige’ forhold, men inden da nåede han at indspille det meste af sin solodebut. Således medvirker både forsanger Patterson Hood og andre medlemmer af bandet også på albummet, og bortset fra afstikkere til de mere radiovenlige dele af countryrocken, så bliver det altså så at sige i familien.

Pladen vinder på sange som ‘Chicago Promenade’, ‘Grown’ og ‘Hurricanes and Hand Grenades’, hvor Isbell beviser, at hans sangskrivertalent ikke begrænser sig til DBT’s tunge, potente og eklektiske sydstatsrock. Ikke fordi den slags på nogen måde skal kritiseres, for DBT kan med rette kaldes et af USA’s vigtigste rockorkestre, men efter seks plader fra deres hånd, er det forfriskende med adspredelse, uden at det nødvendigvis sker på bekostning af bandets afrettede og håndfaste greb på countryrocken.

‘Sirens of the Ditch’ er et meget amerikansk udspil, der burde appellere til fans af både Whiskeytown, The Jayhawks og Richmond Fontaine. Isbell bruger meget tid på at prøve forskellige ideer af, og det går til en vis grad ud over albummets helhed, men med den lille aber dabei in mente, så er det en virkelig underholdende, hårdtslående og til tider rørende rockplade, der minder om, at Patterson Hood og co. måske ikke har mistet en nær ven, men i hvert fald en vigtig medspiller.

Jason Isbell. 'Sirens of the Ditch'. Album. New West/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af