Outlandish

‘Closer Than Veins’ fuldender det musikalske udtryk, som Outlandish har bevæget sig mod over tre albums. Med rødder i hiphop indfanger gruppen på fornem vis både verdensmusikken, den rendyrkede organiske soul og specielt den elegante og slagkraftige pop. Samtidig tager den det fulde skridt mod at gøre Isam Bachiris skrøbelige og karismatiske stemme til det absolutte omdrejningspunkt.

Det kommer der rigtig mange fine oplevelser ud af på et album, der er spækket med sprælske, insisterende og forførende melodier, der benytter sig af effektive virkemidler lige fra klimprende guitar til etnisk skønsang, mens der kredses om kontrastfyldte emner som længsel og håb, liv og død.

Der er masser af oplagte hits, som den akustisk-bårne førstesingle ‘Look Into My Eyes’ og den harmoniske ‘Words Stuck to Heart’, for bare at nævne nogle. Og der er eftertænksomme og udfordrende øjeblikke i selskab med den fabelagtige og sjælfulde ‘Callin’ U’, den flersprogede integrationsprotest ‘Kom igen’ (der sampler ‘Dansevisen’ på fremragende vis) og på ‘Beyond Words’, hvis staccato-beat langsomt kringler sig afsted med dertilhørende Tivoligarden i baggrunden.

Outlandish’s insisteren på at bevæge sig rundt i kontrasterne mellem de politisk bevidste tekster og den polerede lyd er dog også albummets akilleshæl. De mest blåøjede produktioner savner kant og til tider grænser nogle af teksterne sig til det naive og banale, som på ‘Sakeena’, hvor omkvædet lyder: »Woman you’re my equal, my wife / We be tight like two perfectly matching calligraphy lines«.

Det ændrer dog ikke på, at Outlandish har begået et flot og visionært album, og selvom den etniske hiphop er skubbet i baggrunden, besidder de stadig et særegent musikalsk udtryk, der cementerer deres position som Danmarks måske førende musikalske eksportvare.

Outlandish. 'Closer Than Veins'. Album. SonyBMG.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af