’The Invitation’: Underholdende danskersnob kan ikke redde fejlslagen gyser

’The Invitation’: Underholdende danskersnob kan ikke redde fejlslagen gyser
'The Invitation'. (Foto: SF Studios)

Mørke og skumle gange i et gammelt gotisk palæ, hvor der lusker … et eller andet rundt i skyggerne.

Ja, der er ingen tvivl om, at ’The Invitation’ tjekker alle de rigtige bokse af for et godt gammeldaws gys på et engelsk landsted.

Den fattige kunststuderende Evie (Nathalie Emmanuel aka. Missandei fra ’Game of Thrones’) finder pludselig ud af, at hun har en hidtil ukendt rig britisk familie på sin afdøde morfars side.

Efter et møde med en af sine nye fætre bliver hun inviteret til bryllup i det engelske. Udsigten til en gratis ferie og til at få en ny familie – Evie er enebarn, og både hendes mor og far er døde – er appellerende nok til, at hun tilsidesætter al fornuft og smutter alene til mod fremmed land og mennesker, hun ikke kender.

Men okay, godsets ejer Walter De Ville (Thomas Doherty med en kæbelinje, der er lige så imponerende som de hvide klipper ved Dover) er da også en usædvanligt smuk mand. Han er som taget fra coveret af en romance-roman, kort sagt legemliggørelsen af en thirst trap.

Det er den slags karikerede miljø, hvor de rige er nogle snobber og tjenestepigerne uskyldige ofre for udefinerbare monstre med meget lange negle.

Umiddelbart ligner filmen en spøgelsesfilm a la ’The Conjuring’ eller en af de mange efterabere. Men den tager en drejning i sidste akt, som traileren dog afslører utvetydigt, og i stedet får vi en tandløs ’Get Out’ light, uden at der opstår nogen form for magi eller charme, som hæver ’The Invitation’ over det middelmådige.

‘The Invitation’. (Foto: SF Studios)

Nathalie Emmanuel har stjernetilstedeværelse, men Evie giver hende ikke mulighed for at udfolde talentet. Enten skal hun kigge længselsfuldt efter Walter eller være dumsmart amerikaner-kæk over for alt og alle.

Mest interessant bliver ’The Invitation’ og Evie, når hun deler scener med de to brudepiger Viktoria (danske Stephanie Corneliussen) og Lucy (Alana Bowden). Corneliussen rammer perfekt en hovski snovski-snobbethed, som er så overdrevet, at det bliver sjovt.

Men når filmen hverken er skræmmende eller spændende, og den såkaldte romance ikke har noget bid, er der ikke meget at komme efter i en film, der føles længere, end den er.

Med tanke på instruktør Jessica M. Thompsons forrige film, publikumsvinderen fra South by Southwest-festivalen i 2017, det enigmatiske drama ’The Light of the Moon’, så kunne man have håbet på mere.

Der er en interessant gotisk film lige i udkanten af lærredet, skjult bag nogle af kæmpegardinerne på godset. Men et forsøg på at skabe en fortælling om forstokkede kønsroller fremstår som et levn fra et tidligt udkast af manuskriptet.


Kort sagt:
’The Invitation’ undgår lige nøjagtigt død ved pæl igennem hjertet på grund af stjernetilstedeværelsen hos hovedrolle Nathalie Emmanuel og danske Stephanie Corneliussens underholdende snob af en brudepige.

‘The Invitation’. Spillefilm. Instruktion: Jessica M. Thompson. Medvirkende: Nathalie Emmanuel, Thomas Doherty, Hugh Skinner, Stephanie Corneliussen, Alan Boden, Courtney Skinner, Sean Pertwee. Spilletid: 104 minutter. Premiere: I biografen 1. september.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af