James Cameron har næste filmprojekt på plads – når ‘Avatar’ er rundet af

James Cameron har næste filmprojekt på plads – når ‘Avatar’ er rundet af
James Cameron. (Foto: Vanity Fair)

Siden ‘Titanic’ fra 1997 har James Cameron været travlt beskæftiget med sin storsælgende ‘Avatar’-filmfranchise. Nu har instruktøren imidlertid udset sig sit første filmprojekt efter ‘Avatar’-filmene, der, ligesom netop ‘Titanic’, behandler en historisk tragedie.

Deadline melder, at Cameron har købt rettighederne til at filmatisere Charles Pellegrinos kommende bog ‘Ghosts of Hiroshima’ sammen med forfatterens tidligere bog ‘Last Train from Hiroshima’. Sidstnævnte vil også være titlen på filmatiseringen.

Pellegrinos bøger trækker på vidnesbyrd fra både overlevende japanske ofre og amerikanske piloter, der oplevede atombombesprængningerne over Hiroshima og Nagasaki under Anden Verdenskrig, som slog hundredetusindvis af mennesker ihjel.

Cameron fortæller Deadline, at han planlægger at samle de to historiske bøger til en »kompromisløs biograffilm«. Storfilmen fokuserer til dels på den virkelig historie om japaneren Tsutomu Yamaguchi, der først overlevede atombombeeksplosionen i Hiroshima, hvorefter han steg på et tog til Nagasaki og også overlevede atombombeangrebet i den by.

»Det er et emne, som jeg har ønsket at lave en film om, som jeg gennem årene har kæmpet med at finde ud af, hvordan jeg skulle lave«, siger Cameron til Deadline.

»Jeg mødte Tsutomu Yamaguchi, en overlevende fra både Hiroshima og Nagasaki, få dage før han døde. Han var på hospitalet. Han overrakte stafetten med sin personlige historie til os, så jeg er nødt til at gøre det. Jeg kan ikke vende mig fra det«.

Cameron fortæller ydermere, at han og Pellegrino lovede Yamaguchi at »give hans unikke og rystende oplevelse videre til fremtidige generationer«.

Først står den dog på meget mere ‘Avatar’. Cameron har intet mindre end tre planlagte efterfølgere på vej efter originalfilmen fra 2009 og den længe ventede toer ‘Avatar: The Way of Water’ fra 2022. Film nummer tre bærer undertitlen ‘Fire and Ash’ og får biografpremiere 19. december 2025.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af