‘Snydt’: Med svensk krimikomedie har Netflix sat endnu en bundstandard for dårlige film

‘Snydt’: Med svensk krimikomedie har Netflix sat endnu en bundstandard for dårlige film
'Snydt'. (Foto: Netflix)

Det kan være svært at forstå, hvordan Netflix udvælger de film, de ønsker at kaste penge efter. Det har været en kendt sag længe, at niveauet på streamingtjenesten er ekstremt svingende og byder på både mesterværker, makværker og alt derimellem.

Det er klart, at der skal være noget for enhver smag, og at kvalitet langt hen ad vejen er subjektivt. Alligevel dukker der indimellem nogle titler op, hvor man ikke kan lade være med at tænke, at streaminggiganten har givet grønt lys efter et pitch på omkring to sætninger.

Sådan en film er den svenske krimikomedie ‘Snydt’, hvis elevatorpitch da bestemt er ganske fængende. Men nogen burde have læst det endelige manuskript og pakket enhver interesse sammen.

‘Snydt’. (Foto: Netflix)

Conrad (kaldet Conny) lever alene, arbejder i Elgiganten og bruger fritiden på at spille flysimulatorspil, hvor han leger, at han styrter ned. Derudover har han en datter med sin ekskone, der nu bor sammen med Hasse, der er rigtig pilot.

Der er lagt i ovnen til en vaskeægte forvekslingskomedie, for som man ret hurtigt regner ud, skal begge dele bruges senere.

Conny kaldes ud til en kunde, hvor han skal hjælpe med installationen af et tv. Kunden skal løbe et ærinde, og hun efterlader derfor Conny en halv times tid alene i stuen. Mens Conny har høretelefoner på og åbenbart intet som helst kan høre, kommer manden hjem, mens han bliver jagtet af en flok narkotikahandlere. De dræber ham, mens Conny sidder med ryggen til lige foran dem.

Først da Conny er færdig med at installere tv’et, opdager han, hvad der er sket. For det er den slags komedie, ‘Snydt’ er.

Man kan slippe afsted med meget, hvis man blot tager sin egen historie seriøst og har et gennemarbejdet manuskript. Om instruktør og forfatter Jon Holmberg tager sin film alvorligt, er svær at sige. Men et gennemarbejdet manus har han i hvert fald ikke, og ingen af skuespillerne har en levende chance for at gøre det bare nogenlunde interessant.  

Med alle beviser pegende mod sig ender Conny i fængslet, dømt for mordet. Her overhører han to indsatte, og den ene er Norinder, som spilles af danske Dejan Cukic, der taler om et nærtstående flugtforsøg. Desværre har Norinders makker kort tid forinden smadret den ligeledes fængslede pilot, der skulle flyve dem ud af landet, så snart de var fri.

‘Snydt’. (Foto: Netflix)

Uden yderligere forklaring har de gravet en stor tunnel fra fængslets vaskeri. Conny opdager tunnelen, og uden det mindste besvær flygter han, opsøger konen til den dræbte mand og beslutter sig for at ville finde de rigtige drabsmænd, hvorefter han vender tilbage til fængslet.

Conny får efterfølgende besøg af sin ekskone og datter, der giver ham et billede, så han kan mindes dem i fængslet. På billedet er også Hasse, iført sin pilotuniform. Conny har naturligvis ikke tænkt sig at have sin kones nye mand hængende, så han river hovedet af Hasse og hænger resten af billedet op i sin celle.

Bedst som man tror, det ikke kan blive dummere og mere konstrueret, kommer Norinder i besiddelse af billedet og kommer med det samme til den konklusion, at Conny må være pilot og derfor kan hjælpe dem med at flyve væk efter flugten. Og så er det jo heldigt, at Conny har erfaring fra sine flysimulatorspil.  

Hvis det lyder tåbeligt, er det, fordi det er det, og helt åndssvagt bliver det, da den ’store’ flugt først går i gang. Norinder er overbevist om, at Conny er på hans side, mens Conny er opsat på at finde drabsmanden, så han kan få sit navn renset.

Derudover viser det sig, at politiet er involveret i drabet, der udløste denne komplet latterlige kæde af usammenhængende hændelser, man aldrig bliver bare en smule interesseret i at følge til ende.   


Kort sagt:
Den svenske krimikomedie ’Snydt’ er så dum, at det er frustrerende. Uanset om man kom for krimi-, komedie- eller spændingsdelen, vil man blive efterladt med følelsen af at have spildt sin tid.

‘Snydt’. Spillefilm. Instruktion: Jon Holmberg Medvirkende: Filip Berg, Amy Deasimont, Eva Melander, Måns Nathanaelson, Dejan Cukic Spilletid: 98 minutter. Premiere: Kan ses på Netflix.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af