The Gutter Twins – en forårsaften i helvede

Det var med en ganske ubehagelig oplevelse i baghovedet, at de selvproklamerede ‘Satanic Everly Brothers’ mandag aften lagde vejen forbi Lille Vega. Få dage før var bandet blevet nødt til at stoppe koncerten midtvejs, da den tidligere Afghan Whigs-frontmand, Greg Dulli, fik et ildebefindende som følge af dehydrering og måtte køres på hospitalet.

Forståeligt nok startede koncerten derfor med en lidt tilbageholdende stemning, hvilket dog ligeså meget skyldtes, at gennemsnitspublikummet havde mindst et årti mere på bagen end på en normal Vega-aften. Gruppens anden frontmand, den tidligere Screaming Trees-forsanger, Mark Lanegan, var som altid groet fast til mikrofonstativet og lignede stadig en krydsning mellem Tollund-manden og Will Ferrell. Men hvad han manglede i livlige lemmer, gjorde han op for med sin brummende bamsefar-vokal, der især fungerede fortræffeligt på ‘Seven Stories Underground’, hvor der ligeledes var skruet helt op for det gyngende guitar-groove.

Det var dog alligevel Dullis fortjeneste, at aften ikke gled over i en al for rutineagtig optræden. Han kæmpede en brav kamp for at få gang i publikum, og det lykkedes med den intense ‘Front Street’, hvor sangens ironiske strofe »We’re gonna have some fun, son«, faktisk blev indledningen til en mere sjov og løssluppen affære. Da bandet vendte tilbage på scenen, blev der disket op med herligheder fra deres respektive bagkataloger, heriblandt de to crowdpleasere ‘Hit the City’ og ‘Methamphetamine Blues’ fra Lanegans seneste soloalbum, ‘Bubblegum’.

Havde spontaniteten, spilleglæden og publikumsdeltagelsen strakt sig over hele koncerten, havde det været en uforglemmelig forårsaften i helvede. I stedet blev det blot et rigtig fint gensyn med to af 90’ernes alternative rock-dæmoner, der stadig formår at levere varen.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af