Dizzee Rascal – usikker mundsex

Inden koncerten blev man spurgt om jointpapir. Selvfølgelig. For Østlondons fremmeste ordspytter, Dizzee Rascal, inviterer i den grad til røgmaskiner foran og bag scenen. Og i første række stod de mest forventningsfulde og bashungrende søulke med fredspiben plantet i mundvigen og ventede på Rascals tredje besøg på dansk grund.

Hans beatgeometri er naglet så yderligt ud mellem hiphop og drum’n’bass, at den har fået sit eget navn: Grime. Bare ordet indikerer ‘grim’ og ‘rim’, og det er netop i Londons nederste musikalske kloakrør, genren er opstået. Her graver man fortsat dybere og dybere for at finde voodooen i beatet, lydbølgernes nedre regioner og Storbritanniens ondeste tungemål.

Med en mc og dj på fløjen gav Rascal prøver på tredje albumudslip, ‘Maths & English’. Han rappede så kækt, flabet og frækt, at hver en frase burde indpakkes i kondom for at hindre smitsom mundsex, men det var først da ‘Fix Up, Look Sharp’ og ‘Stand Up Tall’ fra de to første udgivelser tændte teltet, at maveindholdet blev rokeret rundt med lavfrekvent pondus. Kun en tarvelig lyd forhindrede mellemgulvsmassage nok til et års forbrug af mavebøjninger og derfor er den manglende stjerne på lydmandens regning.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af