Guide: De mest hypede film fra en af verdens førende indie-festivaler

Årets South by Southwest-festival slutter i dag. Her er de mest opsigtsvækkende film fra en af verdens førende indie-festivaler.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Frank’

Hvad er en filmfestival uden en mærkelig oddball-komedie? Et af SXSW’s bedste bud i år er ’Frank’. Musikeraspiranten Jon bliver en del af et excentrisk popband ledet af den gådefulde Frank, der altid bærer en papmaché-maske.

Michael Fassbender spiller titelfiguren, mens Jon spilles af den stortalentet Domhnall Gleeson, søn af den alsidige Brendan Gleeson.

Læs også: Tre trailer-tanker om ‘Frank’

Hvordan har modtagelsen været?
Modtagelsen har været blandet. En af de største fortalere har været The Playlist, der skriver, at »denne fantastiske og sublime oplevelse og samtidig helt originale film, er et must-see for den modige biografgænger«.

The Hollywood Reporter er ude med den mest lunkne anmeldelse, hvor de skriver, at »blandingen af forskellige elementer kombineret med et usædvanligt ubehageligt hold af karakterer skaber et værk, der er oprigtigt frastødende og excentrisk«.

Peter Debruge fra Variety mener, »at instruktør Lenny Abramhamson gør god brug af filmens særligheder, der lokker skeptikerne til med morsom surrealisme og giver dem en dyb oplevelse«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Joe’

Hvem skulle have troet, at en Nic Cage-film ville være noget, man ligefrem går og glæder sig til? Det er faktisk tilfældet i år, for det er indie-veteranen David Gordon Green, der er bag kameraet. ’Joe’ handler om en eks-fange, hvis vej krydser den 15-årige teenager Gary. Han spilles af kæmpetalentet Tye Sheridan, som vi kender fra sidste års ’Mud’ og Terrence Malicks ’The Tree of Life’.

Læs også: Tre trailer-tanker om ‘Joe’

Hvordan har modtagelsen været?
Modtagelsen på SXSW har været overvejende positiv, og især Nicholas Cage tiltrækker sig meget opmærksomhed. Film.com skriver, at »Cage, der ikke ligefrem er kendt for sin diskrete stil, er virkelig god i denne sørgelige, sjove og følsomme rolle«.

The Hollywood Reporter er inde på noget af det samme: »Hvad der virkelig virker er Cages hudløst ærlige portræt af en mand, der kæmper mod sine indre dæmoner«.

Og The Telegraph vurderer filmen til en middelmådig karakter, men mener, at »’Joe’ repræsenterer en tilbagevenden til den indie-orienterede fortællestil, der karakteriserede Greens tidligere værker«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Neighbors’

Et sæt nybagte forældre flytter ind ved siden af en studenterforening. Alle kommer fint ud af det med hinanden til at starte med, indtil flere aftener med høj musik starter en nabokrig. Det lyder som ordinære komedie-præmisser, men ’Neighbors’ har Seth Rogen og Rose Byrne i forældrerollerne, og lederne blandt de provokerende studerende spilles af Zach Efron og Dave Franco, så der er masser af komisk talent på begge sider af ligusterhækken.

Hvordan har modtagelsen været?
Nicholas Stoller stod bag kæmpehittet ‘Forgetting Sarah Marshall’, og ‘Neighbors’ høster mange roser over hele linjen. The Playlist er ude med en entusiastisk anmeldelse, hvor de roser ’Neighbors’ for at være »en af de sjoveste og mest visuelt opfindsomme studie-komedier i nyere tid«.

The Hollywood Reporter beskriver ‘Neighbors’ som »morsom fra begyndelsen og livlig hele vejen igennem. En sejr for novice-forfatterne Andrew J. Cohen og Brendan O’Brien«.

Endelig mener Variety, at ‘Neighbors’ er »mere sjofel, mærkelig, højrøstet, ubehagelig og fantastisk meget dummere end noget, Nicholas Stoller og Seth Rogen nogensinde har været involveret i. ‘Neighbors’ vælter rundt i den ene ustyrligt morsomme scene efter den anden«.

long distance

‘Long Distance’

Denne spansk-engelske debutfilm handler om en kunstner, som efterlader sin kæreste i Barcelona til fordel for et år i Los Angeles. Historien fortælles ved brug af video-chat, sms-beskeder, Facebook-opdateringer og telefonopkald.

Hvordan har modtagelsen været?
’Long Distance’ er af de film på årets festival, der nærmest kun høster positiv omtale. Indiewire kalder den for »en indsigtsfuld og rørende romance i den teknologiske tidsalder«.

Justin Chang fra Variety roser især filmens instruktør, Carlos Marques-Marcet, for en »bittersød spillefilmdebut, der er skabt til festivaler som SXSW og er et let bytte for international arthouse-eksponering. Filmen viser, at teknologi på en og samme tid hjælper og forhindrer forbindelsen mellem de to elskere i dette følsomme og rørende drama«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Fort Tilden’

’Fort Tilden’ handler om to formålsløse hipstere, der drager på en skæbnesvanger odyssé gennem Brooklyn. Filmen blev udråbt til vinder i hovedkonkurrencen på SXSW i tirsdags, hvilket bekræfter, at festivalen fortsat foretrækker de smalle indie-film.

Hvordan har modtagelsen været?
Variety skriver, at ’Fort Tilden’ »indeholder scener, der med nådesløs og diskret præcision formår at nedrive folks infantile forkærlighed for Williamsburg-jetsettet. Desværre er der ikke meget humor at finde«.

The Austin Chronicle skriver til gengæld, at »tiden, vi bruger i selvskab med disse to fjolser, er det hele værd.«

Hos Indiewire lander anmelderen på den positive side af barometret og beskriver ’Fort Tilden’ som »en film, der arbejder benhårdt for sit blik på moderne personligheder og tvinger sit publikum til at acceptere det. Man kan ikke undgå at føle sig fanget i den onde cirkel, der er deres trivielle liv, men samtidig ikke undgå at grine af den ekstreme dumhed«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Veronica Mars’

Så skete det endelig. Den elskede kult-serie, der blev aflivet alt for tidligt, er blevet til en spillefilm og har fået verdenspremiere på SXSW til stor glæde for mange af dedikerede fans. I den nye film har Veronica lagt Neptune-dagene bag sig og er ved at tage sin jura-eksamen. Hun finder hurtigt ud af, at fortiden ikke sådan lige er til at slippe af med, da hendes mordtiltalte eks-kæreste Logan beder hende om hjælp.

Læs også: To minutter fra ‘Veronica Mars’-filmen

Hvordan har modtagelsen været?
’Veronica Mars’ genopstandelse er blevet taget godt imod. Total Film kalder filmen for »en følelsesmæssigt berigende genforening for veletablerede fans og en anspændt, skarp og karakterdrevet thriller for alle andre«.

Til gengæld skriver Time Out London, at der er »et eller andet småkedeligt ved ’Veronica Mars’. Selv morderne har pænt tøj og lækkert hår, og det forglemmelige cast gør ikke tingene bedre. Bortset fra det så sidder onelinerne lige i skabet, og det uforudsigelige plot drives frem uden problemer«.

Indiewire roser forfatterne for at have skrevet »en åben kærlighedserklæring til seriens fans, der samtidig stadfæstes som en solid thriller med fængslende karakterer og strålende komiske øjeblikke«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af