CPH PIX: En fredag med homothriller og spansk gys

Strangerbythelake

’Stranger by the Lake’

Cinemateket 22:15 – køb billet her

Den franske kunst-thriller ’Stranger by the Lake’ er blevet skamrost over det meste af verden, siden den fik premiere på sidste års Cannes-festival. Og den har ikke mindst vakt opmærksomhed på grund af dens ublu homo-sexscener, der står mål med ’Adèles liv’ og ’Nymphomaniac’.

Filmen handler om den homoseksuelle Franck, som bliver vidne til et mord ved en smuk søbred, hvor han kommer for at møde andre bøsser. Men i stedet for at lade sig skræmme vækker mordet Francks interesse i Alain Guiraudies stille, men intense thriller, der bæres af smukke billeder af natur, sex og død.

In Darkness we fall

’In Darkness We Fall’

Nordisk Film Palads – køb billet her

Har du tendens til klaustrofobi, skal du nok gå i en lang bue uden om den spanske gyser ’In Darkness We Fall’. Fem venner nyder livet under en vild og festlig ferie på en øde ø, indtil deres eventyrlyst fører dem dybt ind i en mørk og mudret grotte. Timerne går, panikken spreder sig, og snart kæmper de desperat for overlevelse.

’In Darkness We Fall’ er filmet i ’found footage’-stilen med de unge gruppemedlemmers videokamera. Selv traileren giver myrekryb og længerevarende hjertebanken.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af