CPH PIX: Tre film til din lørdag

Hver dag anbefaler vi film fra CPH PIX-programmet til en impulsiv sviptur i biografen.

Something must break2

’Something Must Break’

Empire kl. 15.00 – køb billet her.

Der er noget i røre i Sverige, hvor flere legende og modige eksperimenter fra aldeles lovende talenter ser dagens lys. Anna Odells ’Gensynet’ tog CPH:DOX med storm sidste år, og i år er den transkønnede instruktør Ester Martin Bergsmark så på PIX med en afsøgende og smuk coming of-age-fortælling. Filmen handler om en ung cross-dresser, Sebastian, og hans forelskelse i punkeren Andreas, der slet ikke er homoseksuel. Filmen er intimt filmet og følsomt fortalt – en anderledes berigende filmoplevelse. Ved filmen i eftermiddag kan du også møde instruktøren.

Attila Marcel

’Attila Marcel’

Grand 16:40 – køb billet her.

Den franske art-house animationskonge, Sylvain Chomet, slog igennem med ’Trillingerne fra Belleville’ og siden den yderst charmerende, Jacques Tati-inspirerede ’Illusionisten’. Nu har han lavet sin første live action-film, ’Attila Marcel’. Filmen handler om den 33-årige Paul, der, på grund af en traumatisk barndom, endnu ikke har lært at tale. Han bor hos sine tanter, der ønsker, at han bliver klaver-virtuos, på trods af at han ikke rigtigt kan forholde sig til musikken. Det er et spændende genreskift for Chomet, og hans stil har trukket sammenligninger til Wes Anderson.

IF

’Stage Fright’

Palads 19:00 – køb billet her.

Når du har mæsket dig i art-house-herlighederne, kan du komme helt ned på jorden med ’Stage Fright’. Castet føres an af Minnie Driver og Meat Loaf i Jerome Sables slasher-film, der handler om Camilla og Buddy, hvis mor bliver myrdet under en operaoptræden. Børnene sværger, at de aldrig vil have noget med showbiz at gøre, men Camilla bliver tilbudt hovedrollen i en forestilling, der skal opsættes på en sommerlejr ledet af Meat Loaf. Han ved godt, at der løber en knivglad psykopat rundt og myrder folk, men lejren er i økonomiske vanskeligheder, så det holder han for sig selv. Morderen hader musicals, så Camillas premiereaften ender ikke helt som planlagt. Der er lagt op til masser af grotesk mor(d)skab.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af