Guide: Fem essentielle klip med verdens bedste komiker

Louis C.K. er lige blevet kåret som kongen af komik af magasinet GQ, og 5. maj er han tilbage med fjerde sæson af sin kongeniale serie ’Louie’. Vi præsenterer fem videoer, der indkapsler den orangefarvede komikers umiskendelige talent.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Stand-upperen Louis C.K.
Louis C.K. er på mange måder en klassisk stand-up-komiker, der har kæmpet sig vej op gennem New Yorks comedy-klubber. Han er kendt for sin produktivitet, og i en årrække udkom han med et nyt live-show hver eneste år med helt nyt materiale. Modsat mange andre komikere sætter han således en ære i ikke at genbruge materiale i mange år.

I dette fraklip fra hans standup-show ’Louis C.K. Live at the Beacon Theater’ ser vi Louis C.K. i sit es: På scenen foran publikum. Klippet introduceres af Louis selv og byder på en beretning om fornægtere af arternes evolution og en omgang simuleret giraf-sex. Værsgo.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Louis – det gennemsnitlige geni
Én af Louis C.K.’s forcer er, at han i udstråling, udseende og formidling ligner en hver anden average joe. Han er for det meste iklædt en ensfarvet, sort t-shirt, han farer ikke rundt på scenen som en anden cirkusartist, han imiterer ikke berømtheder, han har ikke én gimmick, han er særligt kendt for.

Men alligevel er han vanvittigt morsom, og det lægger man ikke mindst mærke til, når han bliver sat sammen med en række andre af jordens sjoveste folk.  I 2011 samlede Ricky Gervais en gruppe bestående af Gervais selv, Louis C.K., Chris Rock og Jerry Seinfeld til ’Talking Funny’, en HBO-dokumentar om kunsten at være komiker.

Og selvom de andre tre er mere udfarende komikertyper, er det Louis C.K., der gang på gang viser sig som den sjoveste og skarpeste. Som her, hvor han til gruppen fortæller, at han synger et lidt anderledes cover af ’(Sittin’ On) The Dock of the Bay’, når han er i bad.

Læs også: Seinfeld forbyder Louis C.K. at bande i trailer til ’Louie’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Louis og ‘Louie’
Hans første serie hed ’Lucky Louie’, på overfladen en relativt traditionel flerkamera-familie-sitcom situeret i et studie. HBO aflyste dog serien efter en enkelt sæson, og der skulle gå adskillige år, før Louie vendte tilbage som serieskaber.

Men i 2010 gav FX ham grønt lys til ’Louie’, hvor han spiller en udgave af sig selv – en komiker, der prøver at få karriere, kærlighed og familie til at hænge sammen i New York. C.K. har selv skrevet, instrueret og undertiden klippet serien, der  skifter ubesværet og overraskende mellem sorthumoristisk absurdisme, lavkomik og nærmest eksistentiel alvor. Den ligner ikke noget, man har set på tv før.

I dette klip udlever han enhver komikers drøm: At svine den irriterende heckler godt og grundigt til.

»Could you do me a favor? Can you please just die of aids?«

Læs også: Se traileren med Jerry Seinfeld til den nye sæson ’Louie’

Læs også: ‘Louie’ vender tilbage til maj – »endnu bedre«

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den private Louis C.K.
Jerry Seinfeld og Louis C.K. er gode venner i privaten, og til Seinfelds webserie med den utvetydige titel, ’Comedians in Cars Getting Coffee’, inviterer Louis om bord på sin båd.

I det fulde afsnit fortæller han om en dag, hvor han gjorde sig endog meget pinligt bemærket over for sine børn og en masse fremmede, da han sejlede på grund ved Harlem i New York.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Birolleskuespilleren Louis C.K.
»Let me tell you a story«.

Louis har i mange år flirtet med filmmediet, og i 2001 instruerede han sågar ’Pootie Tang’, som blev et flop.

Samtidig har han en bikarriere som skuespiller i andres film og serier (han var Amy Poehlers love interest i flere afsnit af ’Parks and Recreation’), og sidste år kunne vi se ham i to prominente Hollywood-film: Woody Allens ’Blue Jasmine’ og David O. Russels ’American Hustle’. I sidstnævnte spiller han en grå FBI-efterforsker, der filmen igennem forsøger at fortælle en historie om isfiskeri.

Bradley Coopers karakter får aldrig slutningen på historien, men hos Jay Leno afslørede Louis C.K. sidste del.

Læs også: Video: Bradley Cooper får skovlen under Louis C.K.

Læs også: Video: Louis C.K. er i topform som SNL-vært

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af