Skandinavisk Bond-skuespiller søges – her er vores forslag til casterne

Skyfall

 

Sam Mendes stod bag den succesfulde 007-film ’Skyfall’ og skal også instruere de to næste. Castet til den 24. Bond-film er ved at blive fundet, og ifølge The Wrap er ’12 Years a Slave’-stjernen Chiwetel Ejifor førstevalg til rollen som hovedskurk.

Samtidig søger produktionen to vigtige kvinderoller: »En ny Bond-pige og en skandinav med en kompliceret fortid, som har en en kortvarig kærlighedsaffære med Bond«.

Da ’Skyfall’ var i støbeskeen, var danskere som Christiane Schaumburg-Müller og Medina til casting. Men hvorfor ikke droppe den poppede automatpilot og i stedet være fremme i skoen og vælge en af de danske skuespillerinder, der virkelig er på vej frem i verden lige nu?

Hvis skuespillerinderne da ellers gider spille overseksualiseret andenviolin til Bonds alfahan, så har vi seks friske forslag til Bond-casterne her.

Se de seks skuespillere på de næste sider.

DanicaCurcic

Danica Curcic

Curcic blev uddannet fra teaterskolen i 2012 og står foran sit helt store gennembrud i år med hele fire filmroller til sommer: Mikkel Nørgaards ’Fasandræberne’, Christian E. Christiansens ’Lev stærkt’, Bille Augusts ’Stille hjerte’ og Hella Joofs ’Malta – All Inclusive’.

Skuespillerinden, der har serbisk afstamning, var udvalgt som Shooting Star på Berlin-festivalen i år og har således allerede udlandets opmærksomhed.

Camilla Bendix

Camilla Bendix

Det ville være forfriskende, hvis Bond-holdet ikke per automatik valgte en skuespiller, der er 15-20 år yngre end Daniel Craig. Her er Camilla Bendix et godt og friskt bud. Hun viste med al tydelighed, at hun kan spille tvetydige magtmennesker i anden sæson af ’Broen’, og mon ikke hun både vil kunne charme og overraske den erfarne agent.

Bendix er uddannet fra skuespillerskolen i Aarhus helt tilbage i 1994, men er først i disse år ved at få et (velfortjent) gennembrud.

Annesofieespersen

Anne Sofie Espersen

Som ansvarsløs mor i Heidi Maria Faissts ’Frit fald’ fik Anne Sofie Espersen et lille gennembrud, der udløste en fortjent Bodil-nominering. Hun er smuk, men har også noget farligt og uregerligt over sig, som passer glimrende til Bond-universet.

Anne Sofie Espersen er uddannet fra Statens Teaterskole i 1999 og har primært gjort sig bemærket på teatret, men hun har fortjent mere filmfokus. Fun fact: Hun er søster til Lene Espersen.

SaraHjortDitlevsen

Sara Hjort Ditlevsen

Hun blev udnævnt som et af sin generations største talenter, da hun havde hovedrollen i Henrik Ruben Genz’ ’Undskyld jeg forstyrrer’. Siden har hun også udfoldet sit humoristiske talent i tv-serien ’Rita’.

Sara Hjort går stadig på teaterskolen og vil egentlig gerne færdiggøre sin uddannelse. Men mon ikke en rolle i en international storproduktion kunne friste? Hun har i hvert fald en charmerende udstråling iblandet en uforudsigelig farlighed og en komisk timing, der står godt til Bond-universet.

Marijana Jankovic

Marijana Jankovic

Ligesom Curcic er Marijana Jankovic her, der og alle vegne for tiden. Hun havde en birolle som Emils love interest i ’Arvingerne’, hun var til Oscar-showet med sin rolle i kortfilmen ’Helium’, og senere på året kan vi se hende i både Fenar Ahmads ’Ækte vare’ og Christina Rosendahls ’Idealisten’.

Jankovic voksede op i Montenegro, kom til Danmark som syvårig og er uddannet fra Aarhus Teaterskole i 2006. Med sin fine kombination af hårdførhed og usikkerhed passer hun godt til 007-rollebeskrivelsen.

LauraBach

Laura Bach

Den 34-årige skuespiller fik slet ikke nok credit for sin rolle i TV 2-serien ’Den som dræber’, men hun var faktisk langt bedre end serien som helhed. Hun spillede med en velgørende skrøbelighed i en rolle, der ligesom Bond-karakteren havde masser af skeletter i skabet.

Vi kunne sagtens se hende forføre og siden blive svigtet – eller svigte – den hårdføre Daniel Craig.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af