’Partiets mand’

’Partiets mand’

Den politiske satireserie er legendarisk svær at knække og har sin pt. nok stærkeste inkarnation i HBO’s ’Veep’, der, med en kombination af et stærkt comedy-cast og små skarptskårne manuskripter, får det bedste ud af sine skuespillere og plotmulighederne i sitcom-genrens lille halve time.

Læs også: Anmeldelse af HBO’s ‘Veep’ (sæson 3)

Nu kaster DR2 sig modigt over genren med ’Partiets mand’, hvor vi møder vi Poul Glengaard (Jesper Asholt), der som suppleant for en sygemeldt minister drager forventningsfuldt fra pløjemarken i Herning til Christiansborg. Her går der lynhurtigt Annette Vilhelmsen i den for den naive og urutinerede MF’er, der snart genererer shit-storms på stribe, når han ellers ikke er i gang med at blive taget ved næsen af sine magtliderlige kollegaer.

Folkene bag ’Partiets mand’ har samlet et stærkt cast, der alle har komisk talent og flair for at tilføje humoren en portion menneskeligt drama – som Jesper Asholt, der tidligere har brilleret som tragikomisk incestuøs familiefar i ’Kunsten at græde i kor’.

Alligevel griner man ikke rigtigt over serien, fordi manuskriptet ikke er stramt nok. Første afsnit går for tilfældigt til værks med at introducere den forfjamskede Poul Glengaard og hans nye kollegaer på Borgen. Man har fattet, at han er godmodig og fra provinsen, når Glengaard for tredje gang tilbyder en afvisende Paprika Steen et stykke medbragt velkomstkage. Og vi er næsten midt i afsnittet, da hovedhistorien om en Glengaard-skabt mediestorm endelig tager form.

Det løse manuskript gør, at skuespillerne bliver overladt til sig selv, og at stilen bliver lidt for improviseret. Replikkerne er simpelthen ikke ret sjove, og der er smurt for tykt på med onkelhumoren, når den lønmodtageragtige sekretær Hans (Jens Andersen) booker en 13 timer lang rejse fra København til London, fordi han fik at vide, han skulle købe den billigste billet.

Læs også: 10 serier, der fik en alt for kort levetid

Derfor er det også Paprika Steens primadonna-sekretær, Kirsten, der er sjovest med sin slesk arrogante attitude. Men det er altså mest, fordi Paprika Steen er sjov snarere end selve manuskriptet.


Kort sagt:
Plat humor og et lidt for tamt manuskript trækker ned, når humorregnskabet skal gøres op i DR2’s nye politiske satire-sitcom, hvor Jesper Asholt giver den som Herning-politiker på afveje i Christiansborgs korridorer.

Tv-serie. Hovedforfatter: Søren Felbo . Medvirkende: Jesper Asholt, Paprika Steen, Jens Andersen, Peter Gantzler . Spilletid: 8 afsnit á 22 min. . Premiere: DR2, 22. maj, kl. 21.30
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af