Her er tv-serierne, vi ser mest frem til i efteråret

En vanvittig animationsserie, en lovende sitcom, Steven Soderberghs hospitalsserie og Bruce Waynes unge år. Der er masser af tv-guf at se frem til.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’BoJack Horseman’

Adult Swim har stået for nogle af de mest opfindsomme og bizarre nyere animationsserier, og Netflix’ ’BoJack Horseman’ virker, som om den prøver at placere sig et sted imellem Dan Harmon og Justin Roilands lettere vanvittige ’Rick and Morty’ og animerede sitcomklassikere som ‘The Simpsons’, ‘Family Guy’ og ‘South Park’.

I 90’erne var den talende hest BoJack Horseman (Will Arnett) for en tid en megastor stjerne i den enormt populære tv-serie ’Horsin’ Around’. Nu om dage er han derimod helt til rotterne. Han har lavt selvværd, ikke det store held på kærlighedsfronten, og han drikker, helt bogstaveligt, umenneskeligt meget, måske fordi tilværelsen som letgenkendelig has-been i Hollywood er ham til evig pinsel.

BoJacks vennekreds består af tv-agenten Princess Carolyn (Amy Sedaris), en kat fra hans fortid, den venlige stenertype Todd Chavez (Aaron Paul), den ustabile pige Diane Nguyen (Alison Brie) og hendes kæreste Mr. Peanutbutter (Paul F. Tompkins), en golden retriever.

Serien er langtfra PG (eller PC, for den sags skyld). At være upassende for børn er ikke altid i sig selv god voksenhumor, så den store udfordring for ’BoJack Horseman’ bliver at overbevise de mere kræsne seere om, at den har kant nok til at trumfe det øvrige, lidt uoverskuelige animationsudbud. På sitcom-fronten får den i 2015 konkurrence fra den Seth McFarlane-producerede ‘Bordertown’ (Fox).

22. august, Netflix, 12 afsnit.

togetherness

’Togetherness’

Denne sitcom kunne nemt gå hen og blive helt eminent god. Brødrene Jay og Mark Duplass gjorde sig først bemærkede som instruktørkollaboratører med mumblecoreromancen ’The Puffy Chair’ fra 2005, og de har siden sammen stået bag independentkomedierne ’Cyrus’ og ’Jeff, Who Lives at Home’.

De formår gerne at finde den rigtige balance imellem jokes og en vis tyngde. Mark Duplass er endvidere fast inventar i den halvimproviserede komedieserie om fantasy football ’The League’, og hans mindeværdige roller i to af Lynn Sheltons film (’Humpday’ og ’Your Sister’s Sister’) og i Colin Trevorrows ’Safety Not Guaranteed’ giver ekstra god grund til at glæde sig til ’Togetherness’.

Her har han nemlig castet sig selv i hovedrollen som Brett, som synes at have rigtig godt styr på sit liv. Han har et godt fast job, en sød kone (Melanie Lynsky) og to børn, men den perfekte overflade begynder så småt at krakelere, da parret indvilliger i at lade både Michelles søster Tina (Amanda Peet) og Bretts skuespillerven Alex (Steve Zissis) flytte ind i deres hus.

Der er lagt op til en velobserveret og forhåbentlig skæg fortælling om ægteskabstræghed og livets små og store kriser.

HBO, otte afsnit.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’The Knick’

Tilbage i år 1900 vidste læger som bekendt kun en brøkdel af, hvad de gør i dag. Og i traileren til hospitalsdramaet ’The Knick’ – kort for New York’s Knickerbocker Hospital – beklager den ambitiøse læge John W. Thackery (Clive Owen) sig over hans og kollegaernes uvidenhed og insinuerer, at han vil bestræbe sig på at gøre en forskel. Dødelighedsraten må sænkes for enhver pris.

»With every blow I mend, every extra year I give to a patient, I know that at the very least, something has been won«, konstaterer han.

Steven Soderbergh har instrueret samtlige afsnit (højst usædvanligt, især fra så stort et navn!), og dét burde i sig selv være mere end rigeligt til at gøre ’The Knick’ til en must-see-serie.

Det er næppe gået nogen film- og tv-entusiast forbi, at selv nogle af de allermest kendte skuespillere og filmskabere efterhånden anser det for langt mere attraktivt at arbejde på tv-serier end tidligere. Og man kan jo kun krydse fingre for, at det går hen og bliver en trend, at de dygtigste filmskabere fremover i højere og højere grad kommer til at stå bag indspilningerne af fulde sæsoner i stedet for kun at blive hyret til at instruere enkelte prestigepiloter.

8. august, Cinemax, 10 afsnit.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Gotham’

Fans af Marvel og DC kan godt forberede sig på at gå en ualmindelig travl serie-schedule i møde.

Superhelteserierne ’Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.’ og ’Arrow’, som begge er blevet fornyet, får nemlig hver deres spin-off, ’Agent Carter’ og ’The Flash’. Og efteråret byder endvidere på ’Constantine’ (NBC), der lover at være mere tro mod Alan Moores dæmonjægerstribe ’Hellblazer’ end Keanu Reeves-filmen fra 2005, samt ’iZombie’ (The CW), et ungdomsdrama af Rob Thomas (’Veronica Mars’) baseret på en Vertigo-horrortegneserie.

Superheltenørderi har et gigantisk (og kritisk) publikum, og Bruce Hellers (’Rome’, ’The Mentalist’) ’Gotham’, en oprindelseshistorie om Bruce Waynes ungdomsår, længe før Batman-alter egoet blev til, er uden tvivl en af de absolut mest ventede serier, ikke mindst fordi den flotte trailer tegner rigtig godt. Det er samtidig allerede en af de mest omdiskuterede: Vil universet blive en succes uden hovedattraktionen?

’Gothams’ prequelpendant ’Smallville’ (hvor Clark Kent dog, indrømmet, havde sine Superman-kræfter) kørte hele 10 år, og nyere titler som ’Bates Hotel’ og ’Penny Dreadful’ har brugt deres respektive fanbasers forhåndsviden til at opbygge nysgerrighed og spænding. Tilsvarende vil man kunne få meget ud af at lege med vores forhåndskendskab til Gotham Citys karakterer (Sean Pertwees Albert genopfindes eksempelvis som streng, forhenværende militærmand), især skurkespirer som Penguin, The Riddler, Catwoman og Poison Ivy.

Lige så afgørende bliver det at få gjort krigshelten Jim Gordon (Ben McKenzie fra ‘Southland’) til en interessant hovedkarakter. Den unge efterforsker – som vi ved er den kommende kommisær for den dunkle metropolis’ politistyrke – sværger at opklare, hvem der myrdede Bruce Waynes (David Mazouz) forældre, og han får hjælp til at bekæmpe natklubejeren Fish Mooneys (Jada Pinkett Smith) forbrydersyndikat fra sin makker og mentor, Harvey Bullock.

24. september, Fox, 16 afsnit.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Gracepoint’

Der er rigtig godt nyt til dem, som var vilde med den engelske krimiserie ‘Broadchurch’: For en sjælden gangs skyld er der en helt igennem hæderlig chance for, at et amerikansk remake kan leve op til den vellidte originalversion, idet dens bagmand, Chris Chibnail, instruktør James Strong og hovedrolleindehaver David Tenant alle varetager de samme opgaver igen.

Omgivelserne er nye. Gracepoint er en stille og rolig kystflække i Californien, hvis idyl spoleres af et ubegribeligt mord på en 12-årig dreng. Snart er alle detaljerne i de landsdækkende mediers søgelys, og for at nå til bunds i den tragiske sag må en udefrakommende politimand, Emmett Carver (Tenant), og den lokale Ellie Miller (Anna Gunn fra ’Breaking Bad’) udspørge beboerne i det afskårede lille samfund, heriblandt mistænkelige karakterer spillet af Nick Nolte, Michael Peña og Jackie Weaver, og forsøge at vinde deres tillid.

Op til flere nye sideplots er føjet til det oprindelige mysterium, og man kan godt tro om, hvis man forventer stadig at kende løsningen, for gerningsmandens identitet er heldigvis også ændret.

‘Gracepoint’ er efterårets bedste kandidat til midlertidigt at tilfredsstille vores post-’True Detective’-craving efter endnu en stemningsfuld mordgåde.

Fox, 10 afsnit.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Mulaney’

John Mulaney er en standupkomiker, bosat i New York, med en fortid på ’Saturday Night Live’ og, tydeligvis, en forkærlighed for ’Seinfeld’.

I hans nye sitcom minder Mulaney-karakteren således ikke så lidt om ham selv, og han interagerer – som formatet forskriver – på komisk vis med sin omgangskreds, der består af skæve typer såsom hans altid upassende bekendte Andre (Zack Pearlman) og den ældre nabo Oscar (Elliott Gould).

Fritiden deler Mulaney med sine to roommates og bedste venner, Motif (Seaton Smith), som også er komiker, og Jane (Nasim Pedrad), en personlig træner. Midt i denne dagligdagstrummerum får Mulaney pludselig den helt store chance for at sætte gang i karrieren, da han hyres af den legendariske game show-vært Lou (Martin Short).

Blandt de øvrige komedieserier, vi kan se frem til i efteråret, er ’Bad Judge’ (NBC) skabt af Will Ferrell og Adam McKay og ’Black-ish’ (ABC) med Anthony Anderson og Laurence Fishburne, hvis trailer også ser ganske morsom ud.

23. september, Fox, 16 afsnit.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’American Crime’

Efter et indbrud, der fører til et brutalt mord på en ung mand, spreder der sig usikkerhed og frygt i Californiens Central Valley-område, og da den hovedmistænke er en mexikaner uden opholdstilladelse, blusser racismen op.

’American Crime’ er skabt af den nyligt Oscar-vindende manuskriptforfatter John Ridley (‘12 Years a Slave’, ‘U Turn’), der også instruerer og producerer denne højdramatiske kommentar til behandlingen af illegale indvandrere.

Traileren er møghamrende intens og vidner om stærke skuespilspræstationer fra især Timothy Hutton (‘Ordinary People’) som mordofrets far Russ og Benito Martinez (’The Shield’) som faderen til den måske uskyldige anklagede. Rollelisten tæller desuden Penelope Ann Miller (‘Carlito’s Way’) og W. Earl Brown (‘Deadwood’) som den myrdedes forældre og Felicity Huffman (‘Desperate Housewives’) som Russ’ kone Barb.

25. september, ABC.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Manhattan Love Story’

Dreng (Jake McDorman) møder pige (Analeigh Tipton), og vi overhører deres indre tankemonologer om alt fra intime overvejelser til hovedkulds frustration over det modsatte køn.

Så simpel er præmissen til datingkomedien ’Manhattan Love Story’. Er tricket med at bruge dobbelt voiceover banebrydende? Absolut ikke. Bliver dette en hitserie, som vil komme til at gå over i tv-historien? Formentlig heller ikke.

Alligevel er det svært ikke at få lyst til at se med, for generelt er en af fiktionens mest fornemme gaver at give os muligheden for at forstå andre menneskers perspektiver, også dem vi aldrig kommer til at møde, og måske endda blive lidt klogere på de misforståelser, der kan opstår som følge af forskellene mellem deres oplevelser og vores egne.

Ned Benson har i øvrigt i samme ånd lavet tre filmversioner fra de samme optagelser til kærlighedsdramaet ’The Disappearence of Eleanor Rigby’. De to første film (’Her’ og ’Him’), der formidler den samme handling fra hver af Jessica Chastain og James McAvoys subjektive perspektiver, blev vist under Toronto-festivalen i 2013. Den endelige version (’Them’), der blander deres opfattelser, blev vist på dette års Cannes-festival og får også dansk premiere.

23. september, ABC.

Læs også: ‘Lost’-forfatters nye HBO-serie får 4 flotte stjerner

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af