Interview med Bill: »Jeg ville egentlig ikke være den fjerde Skarsgård«

Bill Skarsgård har sin første internationale storrolle i ’Hemlock Grove’, hvis anden sæson har premiere på Netflix denne uge. Her fortæller han om sin kamp for at finde sine egne fødder at stå på.
Interview med Bill: »Jeg ville egentlig ikke være den fjerde Skarsgård«

Familien Skarsgård er nærmest adelige i vores svenske broderland og med god grund. Stellan og sønnerne Alexander og Gustaf har for længst bevist familiens enestående flair for skuespil.

Den yngste søn i familien, med det Hollywood-egnede navn Bill, er blot 23 år, men har alligevel markeret sig i svensk film i en håndfuld år. Og med sin hovedrolle i Netflix’ horrorserie ’Hemlock Grove’, hvis anden sæson får premiere d. 11. juli, træder han for alvor i sin far og sine brødres fodspor som et internationalt stjernenavn.

Skuespilleren havde dog aldrig drømt om mærkatet den fjerde Skarsgård. Til gengæld bærer han sin nyfundne stjernestatus med svensk ydmyghed – glad for at kunne dele erfaringer med sin familj.

I serien spiller han karakteren Roman, der har evnen til at fremprovokere hukommelsestab, placere falske erindringer og overtale andre til at gøre skade på sig selv. Meget almindelige egenskaber, når man som Roman er »halv upir«. Samtidig er han en frygtindgydende og skorstensrygende rebel, der vækker associationer til James Dean i den overnaturlige serie, som er fuld af incestuøse relationer, gale videnskabsmænd og udstødte sigøjnere.

Da vi møder Bill Skarsgård i Stockholm, viser det sig, at han har samme store øjne som Roman i ’Hemlock Grove’. Men gudskelov er han langt fra upir-skræmmende, men en animeret samtalepartner, der flittigt af fagter, stemmer og grimasser. Som Skarsgård selv siger, er skuespil trods alt »lidt som at cykle«.

Hvordan forberedte du dig til din rolle som Roman i ’Hemlock Grove’?

»Jeg så nogle dokumentarfilm om misbrugere, blandt andet heroin-misbrugere. Der er noget ved deres destruktivitet, som jeg syntes var relevant i forhold til Romans karakter. Det samme gjaldt den slags musik, der er meget selvdestruktiv, mørk og suicidal. Det var dén slags, frem for en bestemt præstation, jeg lod mig inspirere af«.

Hvordan afviger Hemlock Grove fra at lave de svenske dramaer, som du ellers primært har spillet med i?

»Der er ikke den store forskel, udover at det er et anderledes produkt. Men det er det samme set-up og den samme type mennesker, der laver de samme ting på settet. Jeg var bekymret for at føle mig overvældet, fordi det helt bestemt er den største produktion, jeg har arbejdet på. Men det var det ikke. Det var lidt som at cykle«.

Hvordan har du det med horror-genren?

»Jeg har svært ved at specificere genren i ’Hemlock Grove’, fordi det på én måde er horror og en slags psykologisk thriller. Men jeg synes, vi laver noget meget anderledes end andre serier i genren. Jeg synes, vi er lidt mere modne og helt sikkert mere vovede«.

Vil du gerne lave flere af den slags ting?

»Jeg vil gerne spille mange forskellige karakterer. Det betyder ikke noget, hvor det er henne, om det er i England, Sverige eller i USA, så længe det er en karakter, jeg synes er sjov at arbejde med. På et tidspunkt kunne jeg godt selvfølgelig godt tænke mig at lave en stor big-budget-film. Men det kunne være lige så fedt at lave en cool independent-film«.

Hvilken betydning har dine Skarsgård-rødder haft for din karriere?

»Det har hjulpet meget i forhold til at komme til auditions. Der kan sikkert blive rejst øjenbryn, når de finder ud af, at man er en Skarsgård. Men samtidig kan det også arbejde imod én, fordi man er nødt til at bevise, at man er god nok over for castere med en attitude som; ’Okay, så han er en Skarsgård, men han kan garanteret ikke spille en skid skuespil’. Man er nødt til at bevise sit værd«.

Hvad var afgørende for din beslutning om at blive skuespiller?

»Jeg begyndte, da jeg var rigtigt ung, men det var først, da jeg startede i gymnasiet, hvor jeg ikke vidste, hvad jeg ville, at jeg begyndte at overveje andre ting. Jeg kunne egentlig ikke lide at være den fjerde Skarsgård, der gjorde det her. Jeg ville gerne lave noget, der var mit og kun mit. Men så begyndte jeg at spille skuespil og så blev jeg forelsket i det. På en måde er det blevet mit og kun mit, fordi ingen andre gør det på præcis samme måde som jeg. Jeg kan gøre min ting, og de kan gøre deres, som det også er med en almindelig profession«.

Har du fået nogen råd fra din familie?

»Selvfølgelig! Hvis jeg har spurgt efter det. De har aldrig tvunget det i mig. Jeg vil ikke have så mange råd, for jeg laver min ting, og jeg føler ikke, jeg har brug for så mange råd. Jeg har den der ’jeg kan godt selv!’ i mig.

Hvis vi har problemer, taler vi om det, men det er mest brok. Vi kan brokke os til hinanden, hvis vi har haft en virkelig hård dag på jobbet. ’Åh, den person er så irriterende!’. Så kan man dele det. De kan relatere sig til det, og så sidder vi og brokker os, for det er det, folk gør, når de har haft en lortedag. De støtter mig, og det er rart, at de forstår, hvad jeg laver«.

Hvilke projekter venter på dig i fremtiden?

»Vi må se, hvad der sker. Jeg er nødt til at vente og se, om ’Hemlock Grove’ får en tredje sæson, for så skal jeg naturligvis lave det. Før jeg ved det, kan jeg ikke forpligte mig på noget«.

Anden sæson af ’Hemlock Grove’ kan ses på Netflix fra fredag d. 11. juli. Se traileren herunder.

Læs også: De mest lovende amerikanske skuespillere under 30

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af