10 år efter ’Lost’: Hvad blev der af dem?

For 10 år siden løb ABC-serien over skærmen for første gang. Den gjorde en hel række skuespillere verdenskendte – men for stort set alles vedkommende er ’Lost’ stadig højdepunktet.

MATTHEW FOX


Matthew Fox

Hvem var han i serien?
Med en fortid som kirurg og en naturlig evne til at tænke hurtigt blev Jack Shephard, spillet af Matthew Fox, hurtigt øens leder. Han var den pligtopfyldende foregangsmand, der som så mange af øens karakterer kæmpede med et problematisk far-søn-forhold og i de første sæsoner var modstykket til den uregerlige Sawyer i det evige trekantsdrama med den smækre brunette Kate.

Hvordan gik det siden?
Fox fik sit gennembrud i tv-serien ’Vi bli’r i familien’, men efter ’Lost’ udtalte han, at han ikke ønskede at medvirke i flere serier.

Indtil nu har han holdt sit ord og kun optrådt i spillefilm. Men hvis Fox med ’Lost’ havde vænnet sig til at være hovedperson og omdrejningspunkt, må han dog være blevet skuffet, for selvom karrieren har bevæget sig langsomt fremad siden, har Hollywood kun budt på mindre biroller. Men det er måske okay, når det er over for Brad Pitt i ’World War Z’.

Hans største filmrolle har vel nok været i ’Speed Racer’, og det var dengang, ’Lost’ stadig løb over skærmen.

 
Evangeline Lilly


Evangeline Lilly

Hvem var hun i serien?
Evangeline Lilly spillede Kate Austen, hvis moralske kompas konstant vaklede mellem at være styret af hendes grundlæggende gode hjerte og hendes fortid som kvinde på kant med loven. Denne dualitet udmøntede sig direkte i hendes i længden lidt opslidende ubeslutsomhed mellem den rebelske Sawyer og dydsmønsteret Jack.

Hvordan gik det siden?

’Lost’ var Lillys store gennembrud og førte efter seriens afslutning til roller i store produktioner som ’Real Steel’ og anden del af ’Hobbitten’, ’Dragen Smaugs ødemark’. Hun gentager sin rolle som elver med en dværgefascination i sidste del af ’Hobbitten’-trilogien og har en stor rolle i den kommende ’Ant-Man’, der kan blive hendes filmgennembrud.

Hun ser ud til at være på vej fremad i filmverden, hvorfor ’Lost’ må siges at have været et succesfuldt springbræt.
Jorge Garcia


Jorge Garcia

Hvem var han i serien?
Jorge Garcia spillede øgruppens comic relief, lottovinderen Hugo ’Hurley’ Reyes, hvis uheld voksede proportionelt med tallet på hans bankkonto. Hurleys korporlige udtryk antydede ikke just, at han havde været på en øde ø i årevis, hvilket da også blev italesat i serien, da hans manglende vægttab blev umuligt at ignorere.

Hurley var seriens måske mest elskelige karakter, altid god for en kvik bemærkning eller ’Star Wars’-reference, men samtidig med et stort hjerte, der bliver godt og grundigt udfordret af en mystisk talrække. Han var i øvrigt den karakter, der medvirkede i flest afsnit – 118 ud af 121.

Hvordan gik det siden?
Siden ’Lost’ har Garcia holdt sig til tv-skærmen i serier som ’Once Upon a Time’ og ’Alcatraz’, ligesom han har haft mindre optrædener i ’How I Met Your Mother’ og ’Californication’.

De næste år kan dog vise sig særligt afgørende for Garcia, da han har skrevet kontrakt på flere spillefilm og dermed kan komme til at udfolde sin store personlighed på et større lærred. Blandt andet skal han lægge stemme til ’Toy Story 2’-instruktøren Ash Brannons næste animationsfilm.
Naveen Andrews


Naveen Andrews

Hvem var han i serien?
Som tidligere kommunikationsofficer (læs: torturbøddel) i Iraks Republikanske Garde var Sayid Jarrah, spillet af Naveen Andrews, en afgørende karakter i gruppens overlevelse med sin viden om krigsførelse, afhøringsteknik og radiokommunikation.

Sayid var benhård, og hans metoder var ikke altid lige stuerene. Men ligesom seriens andre hovedpersoner bar han på et gyldent hjerte under den sorte undertrøje, og han indgik hurtigt i en romance med en af seriens mest irriterende karakterer, den dumblonde Shannon, spillet af Maggie Grace.

Hvordan gik det siden?
Før sæsonafslutningen på ’Lost’ havde Andrews gjort sig bemærket som Kip i ’Den engelske patient’ samt i Robert Rodriguez’ ’Planet Terror’.

På trods af en Golden Globe-nominering er Andrews dog gået fra at være en af de bærende roller i en af tidens største tv-serier til at have små, ubetydelige roller i andre serier. Udover at have haft en hemmelig affære med Naomi Watts i den fejlslagne biopic ’Diana’ har Andrews kun medvirket i mindre serier, der aldrig slog igennem på denne side af Atlanterhavet.

Selvom Andrews karriere ikke har budt på noget særligt siden ’Lost’, har han dog en mindre rolle i ’The Matrix’-skaberne Andy og Lana Wachowskis nye Netflix-serie, der får premiere til næste år. Så der er håb forude.
Yunjin Kim


Yunjin Kim

Hvem var hun i serien?
Yunjin Kim spillede Sun-Hwa Kwon, bedre kendt som Sun – den ene halvdel af den Benetton-diverse series asiatiske islæt. Sun var mild og blid og blev hurtigt en mor-figur i gruppen, men efterhånden fandt vi også ud af, at hun som datter af en koreansk gangster havde en mere kynisk side.

Hvordan gik det siden?
Før ’Lost’ havde Kim hovedsagligt medvirket i sydkoreanske film, og dette har også været tilfældet efter seriens afslutning.

Hun er godt nok aktuel som en af de fire søskende i ABC-serien ’Mistresses’, der netop har afsluttet sin anden sæson i USA, men som blev modtaget med lettere negative anmeldelser. Derudover har Kim dog kun holdt sig til spillefilm i hjemlandet, og ingen af dem er blevet internationale succeser. ’Lost’ har altså endnu ikke banet vejen for en karriere i Hollywood.
Dominic Monaghan lost


Dominic Monaghan

Hvem var han i serien?
Monaghan var den tidligere heroin-afhængige rockstjerne Charlie Pace, der er lidt af en drengerøv og har opgivet troen på det hele. Som flere andre i gruppen bliver flystyret en slags frelse, og han forelsker sig hurtigt hovedkulds i den søde og gravide Claire.

Hvordan gik det siden?
Han fik sit internationale gennembrud i 2001 med ’Ringenes Herre: Eventyret om ringen’, hvor han spiller den ulydige hobbit Merry, så han har fra start haft en karriere uden om ’Lost’.

Og selvom hans karriere ikke er eksploderet i flere ikoniske roller, har han dog holdt gryden (nogenlunde) i kog ved at spille over for Emma Watson, Christian Slater og Sean Bean i forskellige actionfilm og thrillers – der dog ikke er blevet de store successer. Han har også haft større roller i tv-serierne ’Flashforward’ og ’The Unknown’.

Monaghans karriere toppede nok med ’Lost’ og ’Ringenes herre’ – men mindre kan også gøre det.
Josh Holloway


Josh Holloway

Hvem var han i serien?

Hans figur, James ’Sawyer’ Ford, var den enigmatiske enspænder, der hurtigt viste sig som de overlevendes asociale røvhul og konstant havde et kækt øgenavn til alle omkring ham. Han overraskede jævnligt ved at være mindre egoistisk, end han selv ville være ved, men var konstant en potentielt stikkende torn i fællesskabet.

Hvordan gik det siden?
Efter seriens slutning havde han en rolle i den glimrende ’Mission Impossible – Ghost Protocol’ samt en kort, men herlig optræden i ’Community’ som Black Rider. Senest forsøgte han sig igen på tv i action-adventure-serien ’Intelligence’, der dog blev lukket efter første sæson.

Hvad der startede med et par gode post-’Lost’-roller, udviklede sig hurtigt til biroller i middelmådige film. Mens hans karriere bestemt ikke er gået i stå, kan man heller ikke sige, at han er trådt fuldstændigt ud af Sawyers sandede fodspor.

 
Daniel Dae Kim


Daniel Dae Kim

Hvem var han i serien?
Den sydkoreanske skuespiller havde en ganske fin karriere, allerede inden han blev castet som Jin-Soo Kwon i ’Lost’. Men turen på øen har indtil nu alligevel været karrierens højdepunkt. Her var hans karakter Jin en fremmed blandt fremmede – den eneste blandt de overlevende, der ikke forstod engelsk.

Han var i starten overdrevet overbeskyttende over for sin kone Sun, men efterhånden tilpassede han sig de øvrige (og amerikansk kultur?), så han blev en del af grundstammen af barske mænd, der fik ting til at ske på øen.

Hvordan gik det siden?
Da ’Lost’ sluttede, vendte han i høj grad tilbage til sin hidtidige karriere med stemmearbejde på særligt spillet ’Saints Row’ og tv-serien ’Legend of Korra’. Derudover har han en fast rolle som Chin Ho Kelly i ’Hawaii Five-0’, hvis femte sæson starter i USA inden så længe.

Mens ’Hawaii Five-0’ nok aldrig bliver en så stor succes som ’Lost’, er det en bedrift i sig selv at være på en serie, der får fem sæsoner. Daniel Dae Kim må derfor siges at have klaret tiden efter ø-lejren rolle ganske ok.

Terry O’Quinn


Terry O’Quinn

Hvem var han i serien?
Terry O’Quinn er en natural born tv-skuespiller. Han har spillet med i utallige tv-serier – fra ’Alias’ til ’The West Wing’ – men ingen med større succes end som den mystiske enspænder med filosofnavnet John Locke i ’Lost’. Han var seriens spirituelle tænker, som troede på øens overnaturlige kræfter og derfor hurtigt kom i konflikt med den mere pragmatiske Jack. John var måske seriens mest fascinerende karakter, og hans fortid som ynkelig kørestolslammet uden mål og mening gav en spændende kontrast til hans nyfundne identitet som handlekraftig vildmand.

Han vandt i 2007 en Emmy for rollen.

Hvordan gik det siden?
Efter ’Lost’ fortsatte O’Quinn på tv, hvor han medvirkede i ’666 Park Avenue’, ’Gang Related’ og ’Falling Skies’ uden den store succes og optrådte i en gæsterolle på ’Hawaii Five-0’ sammen med ’Lost’-kollegaen Daniel Dae Kim.

Man kan altså ikke sige, at hans karriere ligefrem gik i stå efter ’Lost’, men hans fremtidige output vil nok altid stå i skyggen af den. I sidste ende blev øen måske alligevel en forbandelse for John Locke?

 
Emilie de Ravin


Emilie de Ravin

Hvem var hun i serien?
Hun var Claire Littleton, en gravid, ung kvinde, der får en central rolle, ikke mindst fordi fertilitet er i høj kurs blandt øens mystiske indfødte. Hun var ofte i offerrollen, hvilket gav Dominic Monaghans forelskede Charlie anledning til at være dagens helt i skysovs.

Hun var dog også et stærkere og stoltere gemyt, end man lige skulle have troet.

Hvordan gik det siden?

Da ’Lost’ sluttede, medvirkede de Ravin i forglemmelige film som ’Rogues Gallery’ og den finske (!) ’Hulluna Saraan’. Hun vendte dog senere tilbage til amerikansk tv i bedste sendetid på ABC med eventyrserien ’Once Upon a Time’. Her har hun siden anden sæson haft fast arbejde som karakteren Belle, der vist nok bygger på skønheden fra ’Skønheden og udyret’.

’Once Upon a Time’ er vældig populær, men det er en noget andet målgruppe, Emilie de Ravin tiltrækker her i forhold til sin gennembrudsrolle. Man ville gerne se hende i en mere dramatisk krævende rolle igen.

Læs også: ‘Lost’-skaber før ny serie: »Hvordan kan jeg undgå, at det ikke sker igen?«

Læs også: Video: ‘Lost’ forklaret på 30 sekunder

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af