10 filmfolk, du skal følge på Twitter

Fra eksklusive første kig på nye film til personlige pip og sort snak. Instruktører og skuespillere bruger flittigt Twitter. Her er 10, du bør læse med på.

David Lynch


David Lynch
@DAVID_LYNCH
Ja, den er god nok. David Lynch er på Twitter. Så tryk ’follow’ på ham, hvis du vil peppe dit ellers triste Twitter-feed op med en dosis Lynch-weirdness og generelt bare gerne vil holdes opdateret på den amerikanske instruktør/musiker/forfatter/kunstners mange projekter.

Et feed, der består af en fornøjelig blanding af nyheder, absurde indfald og politiske pip. Alt fra »Dear Twitter Friends, I’m thinking of steam shovels today« til »Dear Twitter Friends, what are your feelings about today’s U.S. politicians? I’m not so sure they are working for the citizens of the USA«.

Kevin Smith @ThatKevinSmith
Instruktør, filmfan og tegneserienørd Kevin Smith har siden debutfilmen ’Clerks’ været flittig bruger af de sociale medier.

Her har han ivrigt indgået i diskussioner om stort og småt, mens han også har breaket nyheder og i det hele taget delt sin kærlighed for film. Han har sågar ved en tilfældighed undfanget idéen til sin seneste film, hvalros-gyset ’Tusk’, under en af sine podcasts.

På Twitter pipper han veloplagt løs om film, tegneserier, populærkultur og livet generelt, som eksempelvis dette tweet: »Fat, 44 and likely closer to the grave than I realize. But today? I’m happy as fuck. String enough of these days together and that’s a life«.

Sarah Silverman @SarahKSilverman
»I love your vagina«, »I have Angelina Jolie’s lips, it’s just that they’re in my underpants« og »Your butt smells like ass«. Vil du gerne have den slags tweets i din feed, bør du følge stand-upper, forfatter og skuespillerinde Sarah Silverman. For hun er mindst lige så ublufærdig, sjov og herligt plat på Twitter som i sine shows og film.

Og hvis du er en af dem, der er træt af hendes nasale røst fra blandt andet’Louie’ eller hendes egen ’The Sarah Silverman Program’, undgår du den på Twitter, men kan stadig få sjove og opbyggelige oneliners som »Your daughter will be as comfortable with the shape of her body as you are with yours« og »I want a man that loves my boobs but also loves what’s INSIDE my boobs«.

SE FLERE FILMTWEETERE PÅ NÆSTE SIDE.

Seth Rogen2


Seth Rogen @Sethrogen

Seth Rogen beriger Twitter med – ikke overraskende – fjollede tweets som »Superman? More like Super-that-guy’s-cock-looks-huge-and-radical« og kammeratlige drillerier som »Franco is worse at impressions than anyone on the planet. Whenever we need a joke, we just ask him to do an impression«. Vær dog også beredt på en vis del ligegyldige retweets og selvpromoveringer.

Det er dog til at leve med, for han formår ofte at levere komiske fuldtræffere i sin udnyttelse af de 140 tegn. Ja, han er jo også bare et menneske som du og jeg: »I think my greatest skill is my ability to memorize the layout of a tv remote so I can hit buttons without looking«.

Edgar Wright @edgarwright
Hvis du har set bare en af den britiske instruktør Edgar Wrights film, er du ikke i tvivl om hans ubetingede kærlighed til mediet. Denne kærlighed gennemsyrer også hans Twitter-feed, hvor han både omtaler egne film, men i høj grad også sit eget liv som biografgænger. Der er dog også plads til hverdagspip som: »You know what’s even better than a Lay’s Cappuccino Flavored Potato Chip? An actual cappuccino«.

Han er således leveringsdygtig i et både vittigt og inspirerende feed, hvor han også ofte tweeter kammeratligt med filmkollegaer – blandt andre Simon Pegg og Nick Frost, der som bekendt udgør den dynamisk duo i front for hans ’Cornetto’-trilogi: ’Shaun of the Dead’, ’Hot Fuzz’ og ’The World’s End’.

Diablo Cody @diablocody
I 2007 bankede Diablo Cody selvsikkert ind i Hollywood med manuskriptet til ’Juno’. Hollywood kvitterede med en Oscar. Siden har hun blandt andet leveret manuskriptet til den ujævne gyserkomedie ’Jennifer’s Body’ med Megan Fox, tv-serien ’United States of Tara’ og Jason Reitmans tragikomiske ’Young Adult’ med en forrygende usympatisk Charlize Theron.

På Twitter gør hun dit feed sjovere med vittige tweets som »I bet the person who came up with the term ’blow job’ did it just to confuse generations of fourth-graders«, »Ugh, why is Bruno Mars always out of town when I’m ovulating?« og »I also thought ’Grease’ was shot in the ’50s, FYI«.

Ellen Page @EllenPage
Det kan af og til føles lidt som at komme med i lommen på sin yndlingsinstruktør eller skuespiller, når man følger dem på Twitter. Sådan er det lidt med Ellen Page, der synes ufiltreret at tweete løs fra sin hverdag. Man har blandt andet kunnet følge med i, hvor skræmt hun blev af at se ’The Conjuring’: »Tell me to stop watching the Conjuring guys I’m scared«, »Why don’t they all just leave the house?« og »OMG no«. Men nu er den også virkelig uhyggelig.

Hun gør også dit Twitter-feed til et sjovere sted at være med både absurde og søde tweets som »Computers are crazy«, »Walking is a nice activity« og »What is the word for word?«.

SE FLERE FILMTWEETERE PÅ SIDSTE SIDE

Lena Dunham


Lena Dunham @LenaDunham

Hvis du er i konstant underskud af ’Girls’, skal du selvfølgelig følge seriens skaber og hovedrolleindehaver på Twitter. Det skal du i grunden uanset hvad, for her er hun leveringsdygtig i skarpe, sjove og ofte selvudleverende tweets som »Caught a glimpse of myself in the gym mirror and literally thought it was a meth head who had been court ordered to work out«.

Hun er sjov, ærlig og ikke overraskende hurtig til at dele sin mening om verden omkring sig. Senest har hun blandt andet meldt sig på banen med en skarp afstandtager til det omfattende læk af diverse kendte kvinders nøgenbilleder: »Remember, when you look at these pictures you are violating these women again and again. It’s not okay«.

Darren Aronofsky @DarrenAronofsky
Den amerikanske instruktør Darren Aronofsky er ret hyggelig at have i sit feed. Godt nok får man sin del af mere eller mindre uinteressante retweets om blandt andet miljø-sager og selfies med fans. Men han uploader også billeder fra sin hverdag – og langt fra kun episke snapshot fra sine produktioner som ’Noah’ og ’Black Swan’.

Hos Aronofsky, der er lidt af en alvorsmand i sine film, får man både nede-på-jorden-agtigt tweets med billeder af hans morgenmad, hygge med Leonardo DiCaprio og hans rejser rundt i verden.

Adam McKay@GhostPanther
Selvfølgelig er Adam McKay også sjov på Twitter. Men det ville være underligt, hvis medstifteren af Funny or Die samt forfatteren og instruktøren af blandt andet ’Anchorman’-filmene og ’Step Brothers’ ikke kunne få noget sjovt ud af mediets korte format, når man tænker på det utal af oneliners, han har velsignet verden med.

Men udover fjollede tweets som »The fact that ’cool beans’ has survived as an expression is astounding« finder man også mere samfundskritiske pip, dog ofte med humoristisk slagside, så som »Selling my white privilege on EBay«, der faldt i kølvandet på sagen om Michael Brown, der blev skudt af politiet i Ferguson.

Fem honorable mentions:
– Jason Reitman @JasonReitman
– Joseph Gordon-Levitt @hitRECordJoe
– Judd Apatow @JuddApatow
– Robert Downey Jr. @RobertDowneyJr
– Duncan Jones @ManMadeMoon

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af