Interview: Hun giver USA et dårligt ry

Den grænsesøgende komiker Chelsea Handler skal være Netflix’ første talkshowvært og er nu aktuel med sin første special samme sted. Vi spørger hende, hvad vi kan forvente.
Interview: Hun giver USA et dårligt ry

39-årige Chelsea Handler er en af USA’s mest populære kvindelige komikere. Hun startede på stand-up-scenen tilbage i 1990’erne, hvor hun hurtigt blev kendt for sin grænseoverskridende stil, der ikke holdt sig tilbage for mændene.

Senere fik hun sit eget talkshow, ’Chelsea Lately’, på kanalen E!, hvor hun havde berømtheder i den varme stol, samtidig med at hun både skrev bøger og producerede tv-serier. Nu har hun indgået en aftale med Netflix, for hvem hun skal lave fire programmer i løbet af det næste år og endelig et egenproduceret talkshow til 2016, deres første af slagsen.

Allerede nu er hun dog aktuel med det nye stand-up-show ’Uganda Be Kidding Me’, der for nylig havde premiere eksklusivt på streaming-giganten. Vi fangede Chelsea Handler på telefonen.

Hvad er din Netflix-special ’Uganda Be Kidding Me’ for et show?
»Min stand-up er meget selvudslettende, så efter i mange år at have lavet sjov med alle andre tænkte jeg, at det ville være en god idé at fokusere på mig selv. Så jeg gør grin med mig selv og mit liv, og så handler det om mine nylige udlandsrejser, hvor jeg ter mig som en idiot og giver USA et dårligt ry«.

Hvordan er det at stå på en scene og gøre grin med sig selv?
»Det kommer meget naturligt for mig, for jeg har altid gjort grin med mig selv. Man kan kun tale om berømtheder et stykke hen ad vejen, før man bliver træt af det, så det var en rar afveksling«.

Hvordan er det at vende tilbage til stand-up?
»Det er meget anderledes at optræde foran 3-5000 mennesker end at lave tv. Jeg har aldrig lavet en stand-up-special før, så jeg ville lave noget rigtigt godt i min første optræden på Netflix. Jay Leno sagde engang til mig, at man aldrig skal lave en tv-special, for så kan man ikke genbruge sine jokes. Men jeg tænkte, at hvis jeg laver en special nu, så tvinger det mig til at lave endnu en ny times stand-up, næste gang jeg tager ud og optræder«.

Er det anderledes at gå på scenen nu, end da du startede med stand-up?
»Ja, jeg får meget spillerum nu, for mine fans er på min side fra start af. Når man starter, skal man vinde publikum over på sin side, men den fordel, jeg har nu, er udelukkende et resultat af hårdt arbejde. Nogle vil så sige, at man ikke behøver at arbejde hårdt, når først man er kendt, men min holdning er, at man bliver nødt til at arbejde endnu hårdere, så ingen går skuffede hjem«.

Hvordan vælger du, hvilke emner du tager op i din stand-up?
»Det sker bare ud fra, hvad der nu sker i mit liv, og hvordan det har ændret sig, siden jeg fik et tv-show og er blevet mere kendt. Man vænner sig til en vis luksus, og man mister lidt realitetssansen. Mine ansatte tror, at de skal tage sig af mig på alle tænkelige måder, så selv frugten i mit køleskab har mærkater på, der siger, hvad det er«.

Findes den bedste komik i de personlige historier?
»Jeg er mere en historiefortæller end en set-up/punchline-komiker, så jeg elsker, når oplevelser kommer ud af kontrol. Selv når jeg har frygtelige, pinlige oplevelser, tænker jeg – allerede mens de er i gang – ’det her bliver en fantastisk historie at fortælle’«.

Er der sværere at være grænseoverskridende i sin humor som kvinde i comedy-verden?
»Nej, det tror jeg ikke. Jeg siger bare, hvad jeg vil, når jeg vil det, og det eneste, man aldrig bør gøre, er at undskylde for en joke. Komikere laver jokes, og det må man holde fast i. Mit køn har nærmere hjulpet mig. Ikke mange piger opfører sig som mig, så om man kan lide det eller ej, gjorde jeg mig i hvert fald bemærket«.

Du får i 2016 dit eget talkshow på Netflix. Hvad bliver det for et show?
»Det er vi stadig ved at finde ud af, men det bliver anderledes end det, jeg lavede på E! – mindre baseret på kendisser. Det bliver mere globalt og seriøst, men jeg vil selvfølgelig stadig holde fast i min egen personlighed«.

Hvorfor er det ellers kun mænd, der er værter på late-night tv-shows?
»Jeg kender ikke mange kvindelige komikere, som vil have det job. Der skal nok komme flere og flere, men der er også bare flere mænd i branchen til at begynde med, så det er lidt skævt i forvejen«.

Hvilke programmer er det, du har i støbeskeen for Netflix ud over det her standup-show og dit kommende talkshow?
»Jeg skal lave fire specials for Netflix til næste år, der bliver dokumentariske fish out of water-programmer, hvor jeg eksempelvis kan tage til Silicon Valley og lære, hvordan apps bliver lavet. De skal være en slags sjovere udgave af ’60 Minutes’, hvor jeg kan lære noget sammen med mit publikum«.

Læs også: Interview med Stephen Merchant

Læs også: Mesterkomikerne, der startede på ’SNL’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af