Golden Globes: Her er alle vinderne

Golden Globes: Her er alle vinderne
Foto: Instagram

’Boyhood’, ’The Grand Budapest Hotel’, ’Fargo’, ’The Affair’ og ’Transparent’ blev de store sejrherrer, da Hollywoods næstmest prestigefyldte pris – The Golden Globes – blev uddelt på Beverly Hilton i Los Angeles i nat dansk tid.

Richard Linklaters 12-års-film vandt som ventet for bedste film, bedste instruktør og bedste kvindelige birolle (Patricia Arquette) i dramakategorien, hvilket ikke ligefrem skader dens chancer for at gå hele vejen ved årets Oscar-udeling.

The Golden Globes opdeler priserne i drama- og musical/komedie, og i sidstnævnte kategori var det Wes Andersons mellemkrigskomedie, der lidt overraskende løb med statuetten. Det bekræfter, at texaneren omsider ser ud til at være blevet accepteret i prissammenhæng.

Fx’ tv-serie ’Fargo’ vandt i kategorien bedste miniserie, hvor Billy Bob Thornton også tog prisen for bedste mandlige hovedrolle. Dermed blev ’True Detective’ og Matthew McConaughey højst overraskende totalt forbigået, og der er åbenbart gået så længe siden premieren i januar, at der blandt nogle stemmeberettigede er slået revner i HBO-seriens engang så entydigt positive kritikermodtagelse. The Golden Globes blever uddelt af The Hollywood Foreign Press Association, en forening af udenlandske journalister i Hollywood.

The Golden Globes hædrer ofte de nye og friske tv-serier, og Showtimes ellers noget overvurderede ’The Affair’ – om to menneskers forskellige erindringer om deres utroskab – vandt således prisen for dramaserie foran gamle kendinge som ’Game of Thrones’ og ’House of Cards’, mens Amazons ’Transparent’ fortjent vandt musical/komedie-kategorien foran serier som ’Girls’ og ’Orange Is the New Black’.

Værd at bemærke er det også, hvordan Martin Luther King-filmen ’Selma’ og Alan Turing-filmen ’The Imitation Game’ blev forbigået (Selma fik en trøstepræmie for Common og John Legends sang ’Glory’), ligesom der var et par let overraskende skuespillerpriser. Eddie Redmayne vandt prisen for bedste mandlige dramahovedrolle for sin præstation som fysikeren Stephen Hawking’ i ’The Theory of Everything’ og styrker dermed sin position i en af de mest åbne kategorier frem mod Oscar. Og Amy Adams måtte for andet år i træk  på vinderpodiet (hun vandt sidste år for ’American Hustle’), denne gang for sin rolle i Tim Burtons ’Big Eyes’, som hun vandt for i musical/komedie-kategorien.

Se alle priserne her.

FILM

Bedste drama: ‘Boyhood’
Bedste skuespillerinde, drama: Julianne Moore (‘Still Alice’)
Bedste skuespiller, drama: Eddie Redmayne (‘The Theory Of Everything’)

Bedste komedie/musical: ‘The Grand Budapest Hotel’
Bedste skuespillerinde, komedie/musical: Amy Adams (‘Big Eyes’)
Bedste skuespiller, komedie/musical: Michael Keaton (‘Birdman’)

Bedste instruktør: Richard Linklater (‘Boyhood’)
Bedste manuskript: Alexander Dinerlaris, Alejandro Gonzalez Inarritu, Nicolas Giacobone, Armando Bo (‘Birdman’)

Bedste skuespiller i en birolle: J.K. Simmons (‘Whiplash’)
Bedste skuespillerinde i en birolle: Patricia Arquette (‘Boyhood’)

Bedste udenlandske film: ‘Leviathan’
Bedste animerede film: ‘How To Train Your Dragon 2’

Bedste originale score: ‘The Theory Of Everything’
Bedste originale sang: ‘Glory’ (‘Selma’)

TV

Bedste tv-film/miniserie: ‘Fargo’
Bedste skuespiller, tv-film/miniserie: Billy Bob Thornton (‘Fargo’)
Bedste skuespillerinde, tv-film/miniserie: Maggie Gyllenhaal (‘The Honorable Woman’)

Bedste tv-serie, komedie/musical: ‘Transparent’
Bedste skuespiller, tv-serie, komedie/musical: Jeffery Tambor (‘Transparent’)
Bedste skuespillerinde, tv-serie, komedie/musical: Gina Rodriguez (‘Jane the Virgin’)

Bedste drama: ‘The Affair’
Bedste skuespiller, drama: Kevin Spacey ‘House of Cards’
Bedste skuespillerinde, drama: Ruth Wilson (‘The Affair’)

Bedste skuespillerinde i en birolle: Joanne Froggatt (‘Downton Abbey’)
Bedste skuespiller i en birolle: Matt Bomer (‘The Normal Heart’)

Cecile B. DeMille Award: George Clooney

Læs også: Lyt til ny udgave af Soundvenue Filmcast – med entusiastisk diskussion af den nye sæson ‘Girls’ og Angelina Jolies ‘Unbroken’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af