Video: Se svenskers pinefulde live-reaktion på Oscar-forbigåelse

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ruben Östlund er kendt for sit spiddende satiriske blik på moderne mennesker i tåkrummende, socialt akavede situationer, som regel optaget med et nøgternt betragtende, stillestående kamera.

Ikke bare i de mesterlige spillefilm ‘De ufrivillige’, ‘ ‘Play’ og ‘Force Majeure’, men også i kortfilmene ‘Hændelse ved bank’, hvor man oplever forbipasserendes reaktion på et bankrøveri, og ‘Scen nr: 6882 ur mit liv’, hvor han udstiller den sociale dynamik, da en kåd ung fyr vil vise sig over for vennerne ved at hoppe ud fra en bro.

Og nu har den svenske instruktør frigivet en ny kortfilm, der ligger suverænt i tråd med det øvrige værk: Med ham selv i hovedrollen og i den grad baseret på pinligt virkelige hændelser.

I torsdags regnede alle med, at Östlunds ‘Force Majeure’ ville blive nomineret til en Oscar for bedste ikke-engelsksprogede film. Inklusive instruktøren og hans producer, Erik Hemmendorff, selv. Så de satte et kamera op på deres hotelværelse, der filmede deres live-reaktion, da Oscar-nomineringerne blev læst op ved en seance i L.A.

Da den polske ‘Ida’ bliver nomineret for bedste fotografi, ærgrer de sig, da de mener, det vil forringe deres vinderchancer – de er med andre ord overbeviste om, at nomineringen er i hus. Det handler om sejren.

Da det står klart, at Oscar-akademiet forbigår svenskerne, bryder Östlund sammen uden for billedet. Om det er en autentisk reaktion, må være op til den enkelte at bedømme, for udbruddet minder til forveksling om en fantastisk morsom scene i ‘Force Majeure’, hvor den mandlige hovedperson i højlydt gråd erkender sin egen kujonagtighed. I scenen sidder han i t-shirt og boksershorts, hvilket går igen i denne video, hvor Hemmendorff siger til Östlund: »Lad være med at tage tøjet af«.

Mon den nøgterne betragter Östlund har overskud nok til at lege med forestillingen om en instruktørs forhold til Oscar-hurlumhejet – eller minder han til forveksling om den ynkelige mand, han udstillede i sin seneste film?

Vi gætter på det første, men uanset hvad er videoen en lille perle, der næsten er den ufortjent fraværende Oscar-nominering værd.

Læs også: ‘Force Majeure’-instruktørs overraskende Youtube-inspirationer

Læs også: Lyt til Soundvenue Filmcast med diskussion af ‘Force Majeure’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af