Englands nye stjerneskud: Jeg vil helst arbejde med Scorsese og Vinterberg

Englands nye stjerneskud: Jeg vil helst arbejde med Scorsese og Vinterberg

I Matthew Vaughns (‘Kick-Ass’) selvironiske agentfilm ‘Kingsman: The Secret Service’ spiller Taron Egorton hovedrollen som gadedrengen Eggsy, der i et krydret sammenflet af ’James Bond’ og ‘My Fair Lady’ går fra at være en ulydig rod til at begå sig som en ægte gentleman i en hemmelig britisk efterretningstjeneste.

Vi mødte det 25-årige filmtalent på en varm sommerdag på Soho Hotel i London til skuespillerens første interview i en formodentlig lang karriere.

Og Taron Egerton starter da også interviewsituationen fuldstændig på hovedet ved nysgerrigt at spørge ind til, hvordan min dag har været indtil nu, og hvor meget jeg har fået set af filmen ’Kingsman: The Secret Service’, som nu får dansk premiere.

Et overraskende sympatisk træk hos den unge brite, der afslører, at han på ingen måde minder om den gaderod, han portrætterer i den kommende actionfilm.

‘Kingsman: The Secret Service’ er en film, der afhænger meget af din fysik. Bruger du normalt din krop meget?
»Nej – er nok det korte svar. Siden jeg har været 18, har jeg altid løbet meget. Og det har jeg altid elsket. Hvis jeg er træt, deprimeret eller stresset, så har jeg det altid bedre efter en løbetur. Men det gør mig nok ikke til en fysisk aktiv person. Heldigvis kunne Matthew (Vaughn) godt abstrahere fra de overskydende fedtprocenter, jeg havde på maven, da han valgte, at jeg skulle spille rollen som Eggsy. Selvfølgelig med den betingelse, at jeg kom i virkelig god form«.

Hvordan trænede du til rollen?
»Jeg lavede alle mulige forskellige øvelser og martial arts-træning, så jeg kunne klare de forskellige opgaver i filmen. De fortalte mig faktisk, at det ikke ville være forsvarligt over for min sikkerhed at medvirke i filmen, medmindre jeg var i suveræn topform. Helt specifikt skulle jeg lære at gøre sådan her med mine ben (Taron Egerton rejser sig op og forsøger frejdigt at lave en akavet øvelse nede på gulvet, som dog mislykkes, red.) Se! Jeg kan ikke engang gøre det længere!«, konstaterer han grinende, mens han roder rundt på hotellets dyre gulvtæppe.

Jeg ved, det er et cheesy spørgsmål, men i filmen har din karakter og Colin Firths karakter en mentor-elev-relation. Gik det igen bag kameraet?
»Jeg håber virkelig ikke, at det er cheesy, for den sammenligning lavede jeg selv på scenen i går til pressedagen. For du har helt ret. Han var nemlig som en mentor for mig under optagelserne. Jeg er meget stolt over at kunne sige, at han nu er en sand ven. Han ringede til mig, før vi begyndte at optage. Han gjorde alt for, at jeg skulle føle mig tryg ved hele situationen. Han gav mig sit privatnummer og sagde, at jeg kunne ringe, når som helst, hvis der var noget, jeg ville snakke om.

Det behøvede han jo slet ikke at gøre for mig, men det er meget sigende om hans generøse personlighed. Han er virkelig en af livets mest elskværdige personer. Og vi begyndte meget hurtigt at tage pis på hinanden. Vi grinte meget sammen og fortalte jokes til hinanden. Han har nogle fremragende historier! Og vigtigst af alt så kom han hele tiden med gode råd til, hvordan jeg kunne begå mig på et film set. Han er jo rigtig rutineret på den front og ved jo alt om, hvordan man skal forholde sig til det hele. Så hver gang jeg har et spørgsmål, så er det ham, jeg går til. Og han er altid rigtigt hjælpsom«.

Er der et specifikt råd, som du husker, han har givet dig?
»Ja, der var mange. Det meste var omkring pr-arbejde, og hvordan jeg klarede mit privatliv ved siden af det at indspille en film. Så mange af de her råd er faktisk lidt for personlige til, at jeg vil dele dem.

Jeg er en meget familieorienteret person, og det er ret svært at håndtere, når hele dit liv bliver sat på pause, som det altså gør, når man indspiller sådan en film. Så han gav mig nogle gode råd i forhold til, at jeg skulle huske at minde mine kære om, at de stadig betyder utrolig meget for mig, selvom jeg i øjeblikket ikke havde tid til at se dem«.

Da jeg interviewede ham, nævnte Colin Firth, at han ikke havde hørt så meget buzz om en ung skuespiller fra dramaskolen siden Kenneth Branagh som den, der er om dig. Får det dig til at føle dig privilegeret, eller føler du dig presset til at leve op til forventningerne?
»Jeg føler mig heldig og lykkelig. Men hvis jeg sagde, at jeg ikke føler presset, så ville jeg lyve. For der er et abnormt forventningspres. Der var mange rygter om, hvem der skulle spille min rolle. Og alle andre rygter havde mere trænede skuespillere til at spille Eggsy.

Fans af Matthew Vaughns film tvivler jo nok ikke på, om Colin Firth eller Samuel L. Jackson vil kunne levere varen, men mange kan jo godt undre sig over valget af mig og spørge sig selv, om den her unge ukendte skuespiller nu er klar til at spille så bærende en rolle i filmen? Der kan jeg godt føle mig presset, men jeg stoler samtidig 100 procent på, at Matthew ville fortælle mig, hvis der var noget, han ikke havde været tilfreds med. Han er jo meget perfektionistisk og vil ikke acceptere dit næstbedste niveau. Så det prøver jeg at tænke på hver gang, jeg bliver bekymret«.

Har du nogle betænkeligheder i forhold til, at du nok snart bliver verdensberømt?
»Jeg har ingen idé om, hvilken grad af berømmelse filmen vil føre med sig. Selvfølgelig er jeg ret bekymret over tanken. Det er dog samtidig også spændende, men man skal huske på, at man bare skal tænke på det som ren sjov. Først og fremmest er jeg skuespiller. Hvis jeg bliver berømt på grund af mit arbejde, så er det jo kun et biprodukt af, hvad jeg laver. Og selve skuespillet er jo det, som jeg elsker«.

Frygter du, at du bliver typecastet som den unge gadedreng, der har svært ved at tilpasse sig samfundet?
»Ja lidt. Jeg tror, alle frygter at blive typecastet. Men altså, der er jo værre ting, man kunne komme ud for. Jeg kunne eksempelvis stå helt uden arbejde. Jeg tror ikke, jeg bliver typecastet. For når man møder mig, så vil man hurtigt finde ud af, at jeg ikke er den person. Jeg måtte jo virkelig se mange tv-serier og film samt studere dialekten og betoningen for at finde ud af, hvordan man snakker i det miljø, som Eggsy skulle komme fra. Det var ikke noget, der faldt mig naturligt. Men det var meget vigtigt for mig, at jeg var overbevisende som gadedrengen«.

Jeg var i hvert fald meget overbevist om, at jeg skulle have tæv i dag, hvis jeg stillede de forkerte spørgsmål.
»Seriøst? (Taron Egorton smiler stort og lægger an til en high five, som jeg besvarer med et ordentligt klask, red.) Jeg er også overbevist om, at filmen nok skal blive god… Med mindre jeg spolerer det hele med min præstation. Det bliver i hvert fald aldrig kedeligt i Matthew Vaughns film«.

Hvad er dit drømmeprojekt?
»Der er instruktører, som jeg elsker, og som jeg gerne vil arbejde med. Martin Scorsese for eksempel. Men der er også nogle meget interessante nyere instruktører derude som eksempelvis Thomas Vinterberg«.

Hvilke film af Thomas Vinterberg kan du godt lide?
»Jeg elsker ‘Festen’. Det var Colin Firth, der anbefalede den til mig. Og ‘The Hunt’ (’Jagten’, red.) er faktisk i min dvd-afspiller derhjemme lige nu, og jeg skal bogstaveligt talt se den i aften. Men ‘Festen’ så jeg først for nyligt, og jeg var fuldstændig blæst væk af begejstring. Jeg ville elske at spille med i en film, der er meget karakterdrevet. Og det er hans film. ‘Kingsman: The Secret Service’ er meget action-fikseret og tegneserie-inspireret, hvilket er sjovt, men i fremtiden vil jeg gerne lave noget, hvor karakterarbejdet udfordrer mig endnu mere«.

Hvis man, efter at have set Taron Egerton i ‘Kingsman: The Secret Service’, gerne vil se mere til den unge skuespiller, kan man snart opleve ham i det britiske periodedrama ‘Testament of Youth’ med Alicia Vikander og Kit Harrington. Senere på året er han aktuel i Brian Helgelands britiske gangsterdrama ‘Legend’ med Tom Hardy, og på rygteplan kædes han nu sammen med rollen som den legendariske engelske skihopper Eddie the Eagle.

‘Teorien om alting’-instruktør: »Eddie Redmayne var ofte opgivenede«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af