Trailer: Albinus og Følsgaard finder kærligheden i dansk talents anden spillefilm

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Instruktør: Frederikke Aspöck. Medvirkende: Jens Albinus, Mikkel Boe Følsgaard, Mercedes Cabral, Julie Agnete Vang Christensen, Mads Riisom, Jacob Moth-Poulsen. Premiere 16. april.

Tre trailer-tanker:

1. Vi var mange, der morede os kosteligt over Ole Wedel og co., da TV-Danmark i sin tid satte spot på danske mænds import af orientalske ægtekvinder. »Jeg har sgu aldrig boet sammen med en kvinde, ikke andet end min mor«, sagde Wedel før sin udkårnes ankomst, efterfulgt af et lidt for slimet grin. Det er forbandet morsomt, men ved nærmere eftertanke også forbandet trist, og det er netop disse modstridende følelser, der er udgangspunktet for Frederikke Aspöcks anden spillefilm, ’Rosita’.

2. Aspöck modtog allerede i 2004 en pris på Cannes for kortfilmen ’Happy Now’, og syv år senere spillefilmdebuterede hun omsider med dramaet ’Labrador’, der gik direkte på hjemmevideo herhjemme. Ligesom i debuten dissekerer instruktøren i ‘Rosita’ de nære familiære relationer i et isoleret samfund, i dette tilfælde en grå, sorgmodig fiskerby, hvor mændenes ægteskabelige partnere gerne importeres fra fjerne destinationer. Da enkemanden Ulrik hiver filippineren Rosita med sig hjem til spirende romantik, tvinges hans søn Johannes – på grund af farens i bedste fald gebrokne engelskkundskaber – til at involvere sig aktivt i deres forhold. Mødet med det fremmede i et trivielt og afsondret univers vækker dog stærke følelser i Johannes: Kærlighed og udbrydertrang.

3. Aspöck har omringet sig med solide kreative kræfter, fra den rutinerede manusforfatter Kim Fupz Aakeson til Jens Albinus og Mikkel Boe Følsgaard (‘En kongelig affære’, ‘Arvingerne’) i filmens bærende roller. Traileren giver løfter om, at Aspöck har evnet at overkomme filmens store udfordring: At balancere komik med drama. Især scenen, hvor Johannes og Ulrik får fornøjelsen af Rositas eksotiske madlavning og efterfølgende bunder deres vandglas i desperation er morsom. Rosita spilles i øvrigt af en af Filippinernes største skuespillerinder, Mercedes Cabral, der markerede sig stærkt i Brillante Mendozas Cannes-vinder for bedste instruktion, ’Kinatay’.

Læs også: De mest lovende danske film i 2015

Læs også: Viggo Mortensen taler dansk i den mystiske ‘Jauja’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af