Trailer: Kendrick, Dr. Dre, Ice Cube i ny forsmag til N.W.A-biopic ‘Straight Outta Compton’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Instruktion: F. Gary Gray. Medvirkende: Jason Mitchell, Corey Hawkins, O’Shea Jackson Jr., Aldis Hodge, Paul Giamatti. Amerikansk premiere 14. august, dansk premiere uvis.

Tre trailer-tanker:

1. Historien om gangstarap-pionererne N.W.A indeholder så meget drama – en rags-to-riches-historie, intern splid, sammenstød med politiet, et HIV-relateret dødsfald og de famøse Rodney King-riots – at det egentlig er utroligt, at den ikke tidligere har fundet vej til det store lærred. Særligt når man tænker på, at hovedpersonerne er rap-legenderne Ice Cube og Dr. Dre, så forhåndsinteressen må forventes at være stor. Biopic’en har da også været under udvikling i seks år – først med John ‘Boyz n the Hood’ Singleton som instruktør, men nu er F. Gary Gray, manden bag den ultimative hood-stoner-film ‘Friday’, altså endt i stolen.

2. Traileren kører i højt gear helt i tråd med energien i videoen til gruppens gennembrudshit, ‘Straight Outta Compton’ (som du kan se her nedenfor). Dramaet er indlysende, historien er essentiel, og man krydser bare fingre for, at filmen får alle mellemregningerne med og ikke blot bliver én lang række af kontroversielle og højspændte highlights. Vi har at gøre med nogle af hiphoppens største kreative kræfter, som endelig ikke må overskygges af balladen omkring dem (hvilket skete, så sent som for to uger siden).

3. Filmens cast består af relativt ukendte spillere (inklusive Ice Cubes søn, O’Shea Jackson Jr., i rollen som sin far), med undtagelse af Paul Giamatti som N.W.A’s manager, Jerry Heller, så der er ikke noget sige til, at man har søgt lidt stjernedrys. Det sker i form af en påklistret prelude filmet i sort-hvid, hvor virkelighedens Dr. Dre og Ice Cube besøger deres gamle kvarter, og de højprofilerede disciple Kendrick Lamar og The Game taler om N.W.A’s betydning for rapkulturen. Den lille film havde dog stået stærkere uafhængigt af traileren, og virker halvkikset og promoagtig i denne sammenhæng.

Læs også: Her er årets bedst tjenende musikere – Dr. Dre slår rekord

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af