Trailer: Ryan Gosling får instruktørdebut med den mystiske thriller ‘Lost River’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Instruktør: Ryan Gosling. Medvirkende: Christina Hendricks, Eva Mendes, Ben Mendelsohn, Saoirse Ronan. Dansk premiere uvis.

Tre trailer-tanker:

1. Man må sige, at Ryan Gosling er et multitalent. Ud over at være en af Hollywoods største skuespillere og medstifter af rockduoen Dead Man’s Bones springer Gosling nu også ud som filminstruktør med ’Lost River’, en atmosfærisk thriller med et metafysisk anstrøg. Christina Hendricks (Joan fra ’Mad Men’) spiller hovedrollen i filmen, mens også Eva Mendes, Saoirse Ronan og Ben Mendelsohn ses på rollelisten.

2. I ’Lost River’ fanges Hendricks Billy i et makabert mysterium, da hendes søn finder en hemmelig indgang til en by under vandets overflade. Det er svært at redegøre yderligere for handlingen: Goslings debut ligner i langt højere grad en eksperimenterende artfilm med et væld af ubesvarede spørgsmål undervejs end en klassisk Hollywood-fortælling. Men som Saoirse Ronans karakter siger i traileren: »Everything that’s going on around here, it’s gotta be for some reason«.

3. ’Lost River’ fik debut på Cannes-festivalen sidste år, og her blev den slet og ret sablet ned af et sjældent enigt anmelderkorps. Og stemningen er ikke ligefrem vendt siden. Ud fra traileren kan man frygte, at skuespilleren ikke har været i stand til at finde sin egen stemme som instruktør, da han umiskendeligt lader til at trække på de film, han tidligere har medvirket i. ’Lost River’ ligner, i hvert fald stilistisk, et slags kryds mellem Refns ’Drive’ og Cianfrances ’Blue Valentine’ i skitseringen af et melankolsk univers, hvor fremmedgørelsen hersker. Det hjælper heller ikke just, at Chromatics’ score er som taget ud af et Refn-soundtrack.

Læs også: Brad Pitt, Christian Bale og Ryan Gosling skal være med i samme film

Læs også: Nicolas Winding Refn forsvarer sønderskudt Ryan Gosling

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af