HBO-serien ‘The Jinx’ sender mordmistænkt rigmand tilbage på anklagebænken

Spoiler alert: Læs ikke videre, hvis du ikke vil have handlingen i sidste afsnit af HBO’s ‘The Jinx’ afsløret.

Var du frustreret over afslutningen på Sarah Koenigs ‘Serial’-podcast, der på mange måder minder om HBO’s true crime-dokumentarserie, ‘The Jinx’, er der tilfredstillende nyheder. For det er tilsyneladende lykkedes for instruktøren af ‘The Jinx’, Andrew Jarecki, at gøre, hvad næsten tre årtiers politiefterforskning ikke har formået. I weekenden blev omdrejningspunktet for serien, den mordmistænkte rigmand Robert Durst, nemlig arresteret i New Orleans for mordene, som tv-serien har forsøgt at afdække.

I sjette og sidste afsnit af ‘The Jinx’ leverede Durst selv det endelige og meget afslørende bevis på, at han har begået samtlige af de tre mord, serien drejer sig om, på henholdvis hans kone Kathie Durst, veninden Susan Berman og naboen Morris Black. I afsnittet præsenterer Andrew Jarecki Durst for et håndskrevet brev fra 1999, der matcher håndskriften på en note fundet på mordstedet for Susan Berman.

Durst går herefter på badeværelset, men glemmer at slukke sin mikrofon, hvor det endelige bevis på mordgåderne bliver afsløret af rigmanden, der begynder at tale til sig selv: »There it is. You’re caught. You’re right, of course. But, you can’t imagine (…) What a disaster. He was right. I was wrong. I’m having difficulty with the question. What the hell did I do? Killed them all, of course«, høres Durst sige off-camera.

Robert Durst er nu blevet arresteret på et hotel i New Orleans, hvor han i weekenden tjekkede ind under falsk navn, skriver The Hollywood Reporter. »De to producere har gjort, hvad politiet i tre forskellige stater ikke har formået at gøre på 30 år. Kudos til dem (Jarecki og medskaberen Marc Smerling, red.)«, udtaler Jeanine F. Pirro, politichefen, der har stået for efterforskningen på Kathie Dursts forsvinden.

Læs også: Anmeldelse: ‘The Jinx’: HBO’s mordgåde overgår ‘Serial’ på flere parametre

Læs også: Kommentar: Er ’Serial’ helt fin i kanten?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af