CPH PIX: Events med gys, GoT og G&T’s, du ikke må misse under festivalen

CPH PIX har andet end filmvisninger på programmet. Vi har samlet fem af festivalens fedeste events.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. ’Game of Thrones’ Open Air, Østre Anlæg

Premieren på ’Game of Thrones’ under åben himmel var en kæmpe succes sidste år på CPH PIX, og i år gentages begivenheden. Om du kommer udklædt som Mother of Dragons, Jon Snow eller blot dig selv, er det den ideelle lejlighed til at fejre den nye sæson af HBO’s hypede flagskibsserie. Lærredet er stort, stemningen høj og oplevelsen mindeværdig.

13. april 21.00 i Østre Anlæg. Læs mere her.

asia argento

 

2. Mød italienske Asia Argento

Udover at være datter til gysermesteren Dario Argento (’Suspiria’, ’Inferno’) er Asia Argento en kompromisløs kunstner i egen ret. På årets PIX-festival viser hun sin tredje film som instruktør, ’Misunderstood’, og møder selv op til en snak om filmen til Grands visning den 16. april. Med sig har hun støjrockikonet Justin Pearson, der både debuterer som skuespiller i ’Misunderstood’ og har bidraget til soundtracket sammen med Placebos forsanger Brian Molko. Og PIX-arrangørerne lover en »hårdtslående overraskelse« i Grand Teatret.

Efter visningen afholder Justin Pearson koncert på Jazzhouse med sit nyeste band Retox, og efterfølgende inviterer PIX til efterfest, hvor der vil være mulighed for at hænge ud med Asia Argento.

Mød Asia Argento 16. april 16.40 i Grand Teatret. Efterfest kl. 20.00 på Jazzhouse. Læs mere her.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Horror ved midnat

Empire skyder midnatsmaratonet for hardcore horror-fanatikere i gang kl. 22.30 og lader først de sidste rulletekster løbe over skærmen, når solen bryder frem næste morgen. De fire film på plakaten er årets gysersensation ’It Follows’, Kevin Smiths syrede hvalros-freakshow ’Tusk’, den postapokalyptiske genrehybrid ’Turbokid’ samt en surprisefilm, der annonceres på dagen.

Lørdag 11. april 22.30 i Empire. Læs mere her.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Mød indiehåbet Alex Ross Perry

Alex Ross Perry har trods sine blot 30 år markeret sig som en af de største instruktørtalenter på den amerikanske indie-scene, og den 16. april har du mulighed for at møde ham i forbindelse med visningen af ’Listen Up Philip’, der har Elisabeth Moss (’Mad Men’, ’Top of the Lake’) og Jason Schwartzman (en lang række Wes Anderson-film) i de bærende roller. Det er en unik mulighed for at stifte bekendtskab med en af amerikansk films kommende instruktørstjerner, hvis nye film, ’Queen of the Earth’, også vises på festivalen.

Mød Alex Ross Perry til visningen af ’Listen Up Philip’ 16. april 21.30 i Dagmar. Læs mere her.

idealisten

 

5. Få unikt indblik i foley-artistens arbejde

Hvordan skabes lyden til en film? Det får vi svar på, når den finske foley-artist Heikki Kossi inviterer inden for i sit værksted den 10. april i Cinemateket. Lydkunstneren, der blandt andet har Nick Cave-dokumentaren ’20.000 Days on Earth’ på cv’et, skaber foley-lyd live til flere scener fra Christina Rosendahls biografaktuelle spændingsfilm ’Idealisten’. Bagefter er der efterfest i Cinematekets Asta Bar, hvor Rosendahl og det øvrige filmhold dj’er.

10. april 19.00 i Cinemateket. Læs mere her.

slasher movie battle

 

6. Årets store Movie Battle

Hvert år konkurrerer filmundergrunden om at lave den bedste genrekortfilm i den såkaldte Movie Battle. Sidste år var emnet tidsrejse, i år er det slasher-film. En række dugfriske talenter har leveret hver deres originale take på den blodige undergenre, og den 20. april dyster de om  juryens gunst i Dagmar. Du kan selv være med til at udpege årets publikumsfavorit.

20. april 21.30 i Dagmar. Læs mere her.

Læs også: CPH PIX – Amerikansk indie-film, når det er bedst

Læs også: CPH PIX – Fem små perler med store stjerner, du skal se under festivalen

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af