Josh Hartnett fortryder sit nej til Nolans ’Batman’-film

Josh Hartnett fortryder sit nej til Nolans ’Batman’-film

Josh Hartnett havde filmverdenen for sine fødder i de tidligere 00’ere, hvor han landede hovedroller i en serie af brølende blockbustere (heriblandt Ridley Scotts ’Black Hawk Down’), men siden er skuespillerens karriere blegnet, om ikke andet på box office-fronten. Over for Playboy forklarer skuespilleren, der snart kan opleves i anden sæson af horrorserien ’Penny Dreadful’, at han fik berømmelsens slagside at føle.

»Intensiteten af min pludselige berømmelse var overvældende, og midt i det hele følte jeg ikke, jeg kunne stole på de personer, jeg mødte, eller deres motiver. Jeg brugte meget tid hjemme i Minnesota med mine venner og min familie. Jeg lavede små film og holdt helt op med at arbejde i en periode«.

Han blev blandt andet tilbudt titelrollen i Nolans ’Batman’-trilogi, men takkede nej i frygt for at blive sat i bås som ensidig Hollywood-helt. Det fik store konsekvenser for karrieren.

»Folk kan ikke lide at få et ‘nej’. Det kan jeg heller ikke. Jeg lærte min lektie, da Nolan og jeg talte om Batman. Jeg besluttede mig for, at rollen ikke var for mig. På grund af det ville han ikke caste mig i ’The Prestige’. De castede ikke kun deres Batman (Christian Bale, red.) i filmen, men også min daværende kæreste (Scarlett Johansson, red.)«

I Playboy-interviewet indrømmer Hartnett, at han fortryder afslaget, særligt med tanke på, hvordan Christian Bales karriere på ingen måde har taget skade, efter han inkarnerede den kappeklædte hævner.

»Det gik op for mig, at en række tætte forhold blev formet under ’Batman’-filmene, og at jeg skulle have været en del af det, for jeg syntes, Nolan var så utroligt sej og talentfuld. Jeg var for fokuseret på ikke at blive sat i bås. Det, jeg skulle have tænkt, var ’bare arbejd hårdere, mand’. At se Christian Bale opnå så meget efterfølgende har været fedt. Han har været i stand til at overkomme det. Hvorfor kunne jeg ikke se det på det tidspunkt?«

Hartnett nævner ’Frank’ og ’Birdman’ som sine personlige favoritfilm fra det forgangne år og håber, at han selv får mulighed for at medvirke i projekter af samme type og kvalitet. Men han er usikker på sin fremtid i filmbranchen.

»Jeg er stadig i tvivl om, hvad folk vil se fra mig i denne industri, hvis noget«.

Læs også: ‘Penny Dreadful’ sæson 1 / Anmeldelse

Lyt til Soundvenue Filmcast: ‘Game of Thrones’ / Vinterbergs internationale comeback

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af