Trailer: Få første blik på den Spielberg-producerede tv-spin off af ‘Minority Report’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hovedforfatter: Kevin Falls. Medvirkende: Meagan Good, Stark Sands, Wilmer Valderrama, Daniel London. Premiere i løbet af efteråret på Fox.

Tre trailer-tanker:

1) Det er en tendens i tiden, at serieproducenter prøver kræfter med hyldede spillefilm. ’Fargo’, tv-matiseringen af Coen-brødrenes mesterværk fra 1996, viste, at konceptet ikke blot kan stemples som ussel pengetækning pr. automatik, mens ’12 Monkeys’ omvendt lod de bange anelser blive virkelighed. Man kan frygte, at serieudgaven af ’Minority Report’ lider under nogle af de samme kvaler som FX’s genoplivning af Terry Gilliams hyperaktive nyklassiker. Hvor ’Fargo’ til fulde levede op til Coen-brødrenes bidende kolde indstillinger af Nordamerikas skæve eksistenser, var der ikke meget Gilliam’sk (megalo)mani over ’12 Monkeys’ billedside.

2) Det er ikke nødvendigvis lettere at prøve kræfter med Steven Spielbergs bagkatalog. Meget kan man mene om den kanoniserede Hollywood-instruktør, men han har unægtelig en unik evne til at give fabulerende universer liv på lærredet – hvad enten de udspiller sig før, efter eller parallelt med vores virkelighed. Den sande attraktionsværdi i ’Minority Report’ var den køligt blåtonede visualisering af en verden i Orwell’sk forfald, et gennemført filmisk udtryk, der dømt ud fra traileren er gået fløjten i Fox’ tv-spin off. Hverken de mærkværdigt varme billeder eller den tvivlsomme CGI formår at affeje bekymringerne om, at seriens skabere har gabt over mere, end de magter. På den anden side er Spielberg fortsat med på producervognen, så hvem ved?

3) Præmissen er pirrende nok i sig selv: 10 år efter afskaffelsen af Precrime, politistyrken, der ved hjælp af orakler kunne forudse fremtidig kriminalitet, drager den tidligere ’seer’ Dash (Stark Sands fra ’Inside Llewyn Davis’) igennem USA anno 2065 for at forhindre fremtidens værste forbrydelser. Traileren indeholder sporadiske glimt af potent action – blandt andet da en kvinde springer i døden uden for Dashs synsfelt – men de mere lavmælte dialogscener mellem oraklet og hans følgesvend, politikvinden Lara Vega, lover ikke just drama af fineste afstøbning.

Læs også: Steven Spielberg skal instruere filmatisering af sci-fi-bestseller

Læs også: Jennifer Lawrence og Steven Spielberg teamer op om ny film

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af