Trailer: Den første smagsprøve på Berlin-triumfatoren ’45 Years’ er stærk og rørende

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Instruktion: Andrew Haigh. Medvirkende: Charlotte Rampling, Tom Courtenay, Geraldine James, Dolly Wells. Dansk premiere 8. oktober.

Tre trailer-tanker:

1. Nogle film sætter deres lid til eksplosioner, intriger og opsigtsvækkende plotdrejninger, andre nedskræller den ydre handling til et minimum og lader kameraet hvile insisterende på karaktererne – de subtile ansigtstræk og bevægelser, der skitserer det indre følelseshav. Andrew Haighs prissluger ’45 Years’ falder entydigt i sidstnævnte kategori med sin minimalistiske skildring af et 45 år langt ægteskab, der trues af dæmoner fra en fjern fortid.

2. Charlotte Rampling og Tom Courtenay inkarnerer det aldrende ægtepar, hvis robuste kærlighed sættes på prøve, da liget af mandens ungdomskæreste findes efter et halvt århundredes uvished. Courtenays ubekymrede livsglæde fortoner sig til fordel for gnavende tungsind, mens Rampling tårevædet drømmer sig tilbage til tosomhedens rutiner: »Vi spiser aftensmad, så går vi i seng, så står vi op, og så prøver vi at begynde igen«. Det er allerede i traileren stærkt og rørende.

3. Haigh har tidligere stået bag dramaet ’Weekend’ og været medskaber på HBO-serien ’Looking’, hvor han demonstrerede såvel en fintmærkende sensibilitet som en grundlæggende interesse i sine karakterer. Han lader dog meget af byrden hvile på skuldrene af Rampling og Courtenay, der fysisk og mentalt står nøgne frem i det hudløse portræt af ægteskabelige knaster i livets efterår. De høstede begge sølvbjørne i Berlin for deres præstationer, så noget tyder på, at de har løftet ansvaret med bravur.

Læs også: Her er filmene fra Berlin-festivalen, du skal glæde dig

 

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af