Trailer: Matt Damon er stadig strandet i det ydre rum i Ridley Scotts ‘The Martian’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Instruktion: Ridley Scott. Medvirkende: Matt Damon, Jeff Daniels, Chiwetel Ejiofor, Kate Mara, Jessica Chastain, Kristen Wiig, Sean Bean. Dansk biografpremiere 25. november 2015.

Tre trailer-tanker:

1. Det er svært ikke at finde den nostalgiske forventningsglæde frem, når Ridley Scott står som afsender af en kommende sci-fi-film. Som sidste måneds repremiere på ’Blade Runner’ lod os erindre, var Scott i 70’erne og 80’erne blandt de mest visionære filmskabere med sci-fi som ekspertiseområde, en virtuos billedmager, der evnede at levendegøre dystopiske universer som få. Men den aldrende instruktørs formkurve har været i frit fald det seneste årti, og med den intetsigende ’Prometheus’ som seneste bedrift i sci-fi-genren er det tilladt at tvivle på, om ’The Martian’ kan leve op til fordoms bedrifter.

2. Matt Damon har endnu ikke genetableret jordforbindelsen efter ‘Interstellar’, da han nok engang er strandet på en fremmed planet i Ridley Scotts stjernespækkede sci-fi-film. Under en rumrejse til Mars hvirvles han ind i en heftig sandstorm og erklæres død og begravet af NASA. Men Damon vågner fra graven i det røde sand og påbegynder nødtvungent en overlevelsesmission i de fremmede omgivelser, tilsyneladende udrustet med et bugnende repertoire af kække replikker: »Im gonna science the shit out of this«, siger marsboeren om sin forestående udfordring, inden han senere jubler over et gennembrud: »In your face Neil Armstrong!«.

3. I traileren til ‘The Martian’ er der med andre ord et stykke til den mørke mystik fra den beslægtede sci-fi-perle ‘Moon’, ligesom den statiske fortælling om Damons eneboerliv i det ydre rum ikke just lover bulder og brag og barbariske rumvæsener. ’The Martian’ ligner snarere en følelsesladet hyldest af menneskets overlevelsesdrift og det instinkt, der (angiveligt!) tvinger os til at sætte eget liv på spil i håbet om at redde andres. Scott sender således et sandt drømmehold af Hollywood-stjerner ud på redningsmissionen med Kate Mara, Jessica Chastain og Chiwetel Ejiofor i front, mens Jeff Daniels NASA-leder skumler på jordkloden, og Kristen Wiig ser bedrøvet ud samme sted.

Læs også: Ridley Scotts 10 bedste film rangeret

Læs også: Ben Affleck og Matt Damons futuristiske thriller-serie får grønt lys

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af