Trailer: Første kig på den voldsomt intense og hjerteskærende holocaust-film, ‘Son of Saul’

László Nemes’ ungarske debutfilm var den helt store åbenbaring på årets Cannes-festival. Bedst som man troede, at holocaust var dækket på alle tænkelige måder af filmkunsten, kom ‘Son of Saul’ med et dybt originalt blik på uhyrlighederne i kz-lejrene under Anden Verdenskrig.

Filmen handler om fangen Saul, der er en del af sonderkommandoen af særligt stærke jøder, der blandt andet blev brugt til at rydde op og slæbe lig ud efter massehenrettelserne. Medlemmerne af sonderkommandoen fik særlige privilegier – men blev selv henrettet, så snart de var slidt op.

Da en ung dreng bliver dræbt, er Saul overbevist om, at det er hans søn, og han beslutter sig for at give ham en ordentlig begravelse, uanset hvad det kræver. Med et kvadratisk billedformat og et kamera, der sjældent forlader Sauls skuldre, skaber filmen et uhyggeligt intenst indblik i kz-lejrens helvede og i det psykiske sammenbrud, Saul gennemlever.

Den første trailer er netop frigivet og giver et indtryk af filmens stemning og stil, om end den ikke røber meget om handlingen.

Filmen, som vandt Juryens Pris i Cannes, får formentlig dansk premiere til marts.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af