Internettets dom: Her er århundredets 10 bedste gyserfilm

Gollum-lignende hulemonstre, verdenshærgende zombie-epidemier og blodtørstige teenage-vampyrer fortjener alle en plads blandt det 21. århundredes 10 bedste gyserfilm – i hvert fald hvis man spørger folk derude på det store internet.

Det er manden bag hjemmesiden ’Movies, Films & Flix’, Mark Hofmeyer, der med udgangspunkt i en hjemmestrikket anmelder- og score-baseret liste har spurgt sine læsere, hvordan de ville rangere nyere tids bedste gyserfilm.

Øverst på listen finder man metafilmen ’The Cabin in the Woods’, der i 2012 narrede alverdens biografgængere med en række overrumplende plot-twists, mens Guillermo Del Toros gotiske eventyrfabel ’Pans labyrint’ (2006) og Danny Boyles zombie-thriller ’28 dage senere’ (2003) kæmper med i toppen.

Også huleklatringsmareridtet ’The Descent’ (2005) og dette års store gyserhit, ’It Follows’, er at finde på listen, der desuden noget overraskende har fundet plads til David Lynchs nyklassiker ’Mulholland Drive’ – en film, der ganske vist har en gådefuld stemning af ubehag og sindssygdom, men som sjældent nævnes i deciderede horror-sammenhænge.

Her er listen:

10. Drag Me To Hell

9. Mulholland Drive

8. Shaun Of The Dead

7. The Babadook

6. It Follows

5. Let The Right One In

4. The Descent

3. 28 Days Later

2. Pan’s Labyrinth

1. The Cabin In the Woods

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af