Oprør blandt amerikanske komikere: Dropper colleges af frygt for elevernes politiske korrekthed

Oprør blandt amerikanske komikere: Dropper colleges af frygt for elevernes politiske korrekthed

»Jeg gider ikke optræde på colleges længere. De er så politisk korrekte,« udtalte komikeren Jerry Seinfeld til tv-stationen ESPN i juni.

Og den holdning er den 61-årige superstjerne ikke ene om.

Seinfeld bakkes nemlig op af blandt andre Bill Maher, Chris Rock og den kommende ’The Daily Show’-vært Trevor Noah, der alle langer ud efter den politiske korrekthed og de moralske anfægtelser, der i øjeblikket hersker blandt amerikanske unge.

»Ofte har folk ingen anelse om, hvorfor de er rasende – det er de bare. De springer bare med på vognen. Og det er den tid, vi lever i,« siger Noah til The Wrap, der i en artikelserie sætter fokus på komikerne, som dropper de amerikanske colleges af frygt for, at deres jokes skal blive kritiseret proportionsløst.

Grovkornet komik deler vandene
Men er det de amerikanske college-elever, der ikke kan klare den most, de får serveret af landets stand-up-komikere – en most, der nok er smagløs og grovkornet, men også næringsfyldt i sit fokus på ofte tabu-belagte emner?

Eller er mosten i al sin politisk ukorrekte provokationslyst simpelthen udrikkelig?

Det sidste mener tv-vært og komiker Loni Love. Hun efterspørger fleksibilitet og forståelse blandt de stand-up-komikere, der optræder foran nutidens amerikanske unge, som simpelthen efterspørger en anden form for humor.

»En fyr som Jerry Seinfeld bør slet ikke optræde foran college-elever. Som komiker må du gemme dine egne holdninger om visse ting til dit eget trofaste publikum. Dagens unge vil have noget andet,« sagde Love til The Wrap og gav udtryk for, at hun selv havde held med at målrette sin humor til det unge college-publikum via relaterbare emner som sex, skole-karakterer og kantinemad.

Kvælende politisk korrekthed
Ifølge den tidligere ’Seinfeld’-producer, stand-up-komikeren Peter Mehlman, er netop Jerry Seinfelds eksklusion fra college-segmentet dog et klart billede på problemets størrelse.

»Det faktum, at ikke engang Jerry Seinfeld gider at lave college-shows længere, understreger helt tydeligt et problem. Jeg kunne forstå, at Bill Maher (kontroversiel, venstreorienteret komiker, red.) ofte føler sig uønsket – men Jerry?, « siger Mehlman til The Wrap, og ligesom flere andre understreger han vigtigheden af kontroversiel komik.

»Ude i selve samfundet er politisk korrekthed faktisk ret godt. Det kan nemlig betyde, at folk tager hensyn til hinanden. Men når det kommer til humor, er politisk korrekthed kvælende, « sagde han.

Se The Wrap spørge flere komikere om deres syn på sagen i videoen herunder:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af