Her er de tre film, der skal kæmpe om Danmarks Oscar-plads

Her er de tre film, der skal kæmpe om Danmarks Oscar-plads

Tobias Lindholms ‘Krigen’, Joshua Oppenheimers ‘The Look of Silence’ eller Anders Thomas Jensens ‘Mænd og høns’.

Én af de tre film skal repræsentere de danske faner i årets Oscar-kapløb, der altså nu skydes i gang her et halvt års tid, før statuetterne skal uddeles i Dolby Theatre.

Overraskende nok blev der ikke plads til Bille Augusts ‘Stille hjerte’, som med sit fintfølende og humoristiske drama umiddelbart er et bedre Oscar-bud end den grovkornede ‘Mænd og høns’, som næppe vil falde i alles smag i det politisk korrekte USA.

Til gengæld er både ‘Krigen’, som får premiere på torsdag, og ‘The Look of Silence’ om folkemordet i Indonesien rigtigt stærke Oscar-bud. ‘Krigen’ er et intenst drama om en meget aktuel tematik, mens ‘The Look of Silence’ har fået stor international anerkendelse. Det er godt nok sjældent, at en dokumentarfilm klarer cuttet til kategorien ‘bedste ikke-engelsksprogede film’, men til gengæld kan nogle akademi-medlemmer have dårlig samvittighed over, at Oppenheimers forgænger, ‘The Act of Killing’, blev snydt i kategorien bedste dokumentarfilm forrige år.

Det er en komité på syv mennesker fra filmbranchen, der har udvalgt de tre film, heriblandt instruktør Janus Metz, producent Regner Grasten og formanden for Danske Filmkritikere, Jacob Wendt Jensen.

23. september vælger samme komité den endelige danske kandidat. I december vælger Oscar-akademiet så ni film blandt alle landes indsendte, og i sidste ende skal der så ud af disse vælges fem stykker, som kan kalde sig Oscar-nomineret.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af