James Bond-forfatter: Idris Elba er for »street« til at spille agent 007

James Bond-forfatter: Idris Elba er for »street« til at spille agent 007

’The Wire’- og ’Luther’-skuespilleren Idris Elba har på rygtebasis længe ført kapløbet om at afløse Daniel Craig i rollen som James Bond. Men det er ikke alle, der synes, at det er en god idé.

Tidligere udtrykte den forhenværende 007, Roger Moore, sin skepsis med temmelig uheldige gloser (»Bond bør være ’engelsk-engelsk’«), mens den amerikanske, politiske kommentator Rush Limbaugh affejede Elbas kandidatur med begrundelsen, at Bond pr. definition er hvid og skotsk. En udtalelse, som han selv indrømmede var racistisk.

Nu istemmer også Anthony Horowitz, forfatteren af den kommende Bond-roman, ’Trigger Mortis’, koret af konservative kritikere. Han mener, at Idris Elba er for rå i kanterne til at illudere Ian Flemings stilbevidste agent.

»Idris Elba er en forrygende skuespiller, men jeg kan nævne mange andre sorte skuespillere, der ville gøre det bedre«, siger han til den engelske tabloidavis The Daily Mail. »Hvis du spørger mig, er Idris Elba lidt for rå til at spille rollen. Det handler ikke om farve. Han er nok for ’street’ til at være Bond. Det er et spørgsmål om stil«.

Uanset om man finder Horowitz’ udtalelse racistisk eller ej, vidner den om, at filmseriens producenter skal nedbryde et murværk af skepsis og fordomme, hvis de skal overbevise den tilbageskuende del af Bond-publikummet om, at den sorte, maskuline brite Idris Elba er Craigs oplagte afløser.

I interviewet med The Daily Mail sagde Horowitz også, at den seneste 007-film, ’Skyfall’, er et foreløbigt lavpunkt i serien, fordi Bond fremstår »svag«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af