‘Klovn Forever’

‘Klovn Forever’

Kom ikke og sig, at du ikke var advaret.

»Det handler om sex«, var taglinen på ’Klovn’ sæson 2, og nu ved jeg også, hvad gag-savl og kussetud betyder. Det rubricerer jeg i den del af min klovnhjerne, hvor pearl necklace fortsat indhyller mit grinecenter i perlemor.

’Klovn Forever’, der igen er instrueret af box office-vidunderet Mikkel Nørgaard, handler om sex! Eller det vil sige: Den maskuline libido er faktisk skurken i fortsættelsen til gigantsuccesen ’Klovn: The Movie’, hvor Frank er blevet far til to, og Mias skede-anusregion stadig ikke er helet. Frank og Casper skal udgive en venskabsbog, men Casper – der er blevet single – keder sig med familie-Frank og flytter til Hollywood.

Hvilket er svært at bære for Frank, der beslutter sig for at hente sin bedste ven hjem igen. Men i englenes by lurer fristelserne i form af to sortnumsede brystbomber, Caspers Lolita-datter Cille (Colling) og en Grand Danois-hund med lang tunge. Igen er Frank splittet mellem drift og fornuft.

I over ti år har Frank og Casper sat snart sagt samtlige sociale regler til forhandling. Og bedre end nogen andre i dansk comedy er det lykkedes dem at tegne et satirisk portræt af, hvor langt den moderne mand kan presse grænserne for, hvad menneskelighed, parforhold og venskab kan holde til.

’Klovn Forever’ truer med at afvikle den sidste rest af sympati for de to venner. Casper er mere ekstrem og stivpikket end før, og Franks glimtvise moralske integritet fordufter et sted over Atlanten. Det er både chokerende morsomt og alt, alt for meget. Og gudskelov for det.

En af ’Klovn’-universets største styrker er det dobbelttydige spil med kendismyterne. Med karakterer som voldtægt-Lars og Coke-Carøe rangerer hele ’Klovn’-sagaen blandt fiktiobiografismens væsentligste værker. Her lever den nye film ikke op til hverken serien eller ’Klovn: The Movie’. Man savner simpelthen nye stærke bikarakterer og omkalfatrende chok i ’Bent Fabricius-Bjerre er bordelejer’-klassen. ’Klovn Forever’ får for lidt ud af såvel de ufarlige engelsktalende indslag, Adam Levine og Isla Fisher, som en sympatisk Coster-Waldau.

Det er dog stadig en fornøjelse at følge et af de sjoveste tv- og filmvenskaber siden Jerry Seinfeld og George Costanza.


Kort sagt:
’Klovn Forever’ har alt det, vi elsker ved duoens semi-virkelige parallelunivers: Afsporet sex og moralsk forfald i stride strømme. Selvom toeren ikke er lige så sjov som forgængeren, er den som altid, når Hvam og Christensen er sammen, en yderst grinværdig oplevelse.

Spillefilm. Instruktør: Mikkel Nørgaard. Medvirkende: Frank Hvam, Casper Christensen, Mia Lyhne, Simone Colling, Iben Hjejle, Lars Hjortshøj, Elsebeth Steentoft, Nikolaj Coster-Waldau, Adam Levine. Spilletid: 99 min.. Premiere: den 24. september
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af