Netflix-undersøgelse: Der skal fire afsnit af en serie til, før seerne bider sig fast

Netflix-undersøgelse: Der skal fire afsnit af en serie til, før seerne bider sig fast

Et pilotafsnit regnes ofte for en tv-series ilddåb eller dødfødsel – hvis første afsnit ikke fænger, falder seerne som fluer, lyder argumentet.

Men er det nu også rigtig? Det har Netflix besluttet sig for at finde ud af, og i en ny undersøgelse kan de nu konkludere, at svaret ikke er helt så ligetil.

I undersøgelsen – der tager udgangspunkt i 20 forskellige seriers popularitet i 16 forskellige lande – er det afsnit, der fik publikum på krogen, defineret ud fra, at 70 procent af dets seere efterfølgende så den fulde sæson færdig.

Og resultatet af den omfattende undersøgelse viste noget overraskende, at pilotafsnittene kun i yderst sjældne tilfælde fastnagler seerne. I stedet er det oftest det fjerde afsnit af en tv-serie, der får folk på krogen, mens serier som ’Mad Men’ og ’How I Met Your Mother’ skulle bruge henholdsvis seks og otte afsnit på at sikre en trofast seer-stab.

De indsamlede data peger dermed i retning af, at streaming-tjenester som Netflix, der offentliggør hele sæsoner ad gangen og giver mulighed for uafbrudt binge watching, har lettere ved at indfange serieseere end tv-stationernes indlagte reklamepauser og ugentlige ventetider.

En af undersøgelsens mønsterbrydere var dog ’Breaking Bad’, Vince Gilligans storhittende AMC-serie, der formåede at vinde seernes loyalitet allerede i sit andet afsnit: Her slog panikslagne Jesse og Walt plat og krone om, hvem der skulle aflive den mexicanske meth-thug Krazy 8, og dermed satte serien en tidlig kurs mod en af nyere tids mest euforiske tv-fansskarer.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af