Pilou Asbæk spottet på ‘Game of Thrones’-optagelserne – får markant rolle (opdateret)

Pilou Asbæk spottet på ‘Game of Thrones’-optagelserne – får markant rolle (opdateret)

(Opdateret med HBO’s bekræftelse)

Nikolaj Coster-Waldau, Birgitte Hjort Sørensen og Dar Salim har allerede repræsenteret Danmark flot i det omfattende ‘Game of Thrones’-univers, og nu bliver Hjort Sørensens kollega/kæreste/ekskæreste/modstander fra ‘Borgen’, Pilou Asbæk, den næste dansker, der er udtaget til truppen i de syv kongeriger.

Først spottede ‘Game of Thrones’-sitet Watchers on the Wall Pilou Asbæk på optagelserne af en stor scene i byen Ballintoy i Nordirland, og siden har HBO officielt bekræftet castingen. Danskeren spiller Euron Greyjoy, onklen til Theon og Yara Greyjoy.

I castingopslaget beskrev HBO Euron Greyjoy således: »En berygtet pirat, som har terroriseret havene over hele verdenen. Snu, skånselsløs, med et glimt af galskab. Han er en farligt udseende mand. En rigtigt god rolle for denne sæson«.

Euron Greyjoy er umiddelbart en større rolle end Birgitte Hjort Sørensens Karsi i sæson 5 – og så har han endda klap for øjet. På alle måder en stor chance for Pilou Asbæk, der allerede har gjort sig bemærket i tv-serien ‘The Borgias’ og for nylig sikrede sig en markant international skurkerolle som Pontius Pilatus i den kommende film om Ben-Hur.

‘Game of Thrones’ sæson 6 får premiere næste forår. Fra i næste uge kan vi dog herhjemme se Pilou Asbæk i hovedrollen i Tobias Lindholms ‘Krigen’, hvor han spiller en dansk soldat.

Læs også: Interview med Pilou Asbæk: »Det er på tide at stikke piben ind«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af