Trailer: Michael Moore er tilbage i provokerende storform med ‘Where to Invade Next’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Med sin aktivistiske stil blev Michael Moore omkring årtusindeskiftet en af de mest indflydelsesrige dokumentarister nogensinde.

Han gjorde oprør indefra og udstillede USA’s dårligdomme med filmene ‘Bowling for Columbine’ (om våbenlovgivningen), ‘Fahrenheit 9/11’ (om krigen mod terror), ‘Sicko’ (om sundhedssystemet) og ‘Kapitalismen – en kærlighedshistorie’ (om det økonomiske system).

Moore var dog bedst i de første film (også den fremragende debut ‘Roger and Me’ fra 1989), før alle og enhver var på vagt over for hans konfrontatoriske metode, og han selv kom til at fremstå mere og mere skinger: Som en tosse, der råber sandheder på hovedgaden, uden at nogen rigtigt lytter.

Men nu er Michael Moore tilbage med sin første film i seks år. ‘Where to Invade Next’ har netop fået premiere på Toronto-festivalen – til glimrende anmeldelser. I filmen lader Michael Moore, som om han af de amerikanske militærspidser har fået til opgave at identificere, hvilket land USA næste gang skal indtage. I stedet tager Moore på en énmandsmission for at aflure, hvilke gode idéer fra lande som Frankrig, Italien, Tyskland og Finland hans hjemland med fordel kan stjæle – og derved afmonterer han en række af de stædige amerikanske myter om, hvad der konstituerer det gode samfund.

Moore har formået at holde filmprojektet hemmeligt, og derfor dukker ‘Where to Invade Next’ op mere eller mindre ud af det blå. Der er således heller ingen dansk premieredato endnu, men det må være et spørgsmål om tid.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af