Jennifer Lawrence angriber sexistiske Hollywood i vredt debatindlæg

Jennifer Lawrence angriber sexistiske Hollywood i vredt debatindlæg

Selvom ‘The Hunger Games’-stjernen Jennifer Lawrence næppe mangler smør til brødet, kunne hun have tjent endnu flere penge, end hun gør.

Sådan lyder budskabet i hvert fald i den 25-årige skuespillers opråb til Hollywood, der i dag kan læses i ‘Girls’-skaberen Lena Dunhams feministiske internettidsskrift ‘Lenny’. For hvor den velbetalte superstjerne før har været bange for at hæve stemmen, er freden nu forbi.

I sit essay, der bærer titlen ‘Why Do I Make Less Than My Male Co-Stars?’, italesætter Lawrence endnu en facet af den i forvejen omstridte kønsdebat i Hollywood: Nemlig at kvinder underbetales i forhold til dem, skuespilleren på sit eget fine franske kalder »the lucky people with dicks«.

»Jeg er færdig med at prøve at finde en ‘elskværdig’ måde at sige min mening på og forblive vellidt. Fuck det! Jeg tror aldrig, jeg har arbejdet for en mand, der har brugt lige så lang tid på at overveje, hvordan han skulle få sin stemme hørt. Den er bare hørt«, skriver Jennifer Lawrence blandt andet i sit fyrige essay.

Særligt nævner Lawrence filmen ‘American Hustle’, hvis fortrolige oplysninger om lønforhandlinger – og en intern medarbejders brug af ordene »forkælet møgunge« om en kvindelig skuespiller fra settet – blev lækket i den store Sony-hackerskandale sidste år.

»Jeremy Renner, Christian Bale og Bradley Cooper (Lawrences medspillere i ‘American Hustle’, red.) kæmpede og havde succes med at forhandle stærke aftaler i hus. De blev vel sikkert rost for at være strenge og taktisk dygtige, mens jeg havde travlt med at bekymre mig om ikke at fremstå som en møgunge«.

Læs hele essayet her.

Læs også: Jennifer Lawrence er verdens bedst betalte skuespillerinde

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af