Meryl Streep går til angreb på Rotten Tomatoes og mandlig anmelderdominans

Meryl Streep går til angreb på Rotten Tomatoes og mandlig anmelderdominans

Når en biografaktuel film betegnes som »frisk« eller »rådden«– fresh eller rotten – er det som bekendt et udtryk for anmelderbegejstringen på den anden side af Atlanten.

Rotten Tomatoes har siden 1997 samlet gennemsnit af de engelsksprogede anmelderes domme, og med sit friskhedsbarometer – det såkaldte Tomatometer, der spænder fra rødt til grønt – agerer sitet pejlemærke for et utal af biografgængere.

Men ifølge skuespillerlegenden Meryl Streep er Rotten Tomatoes’ anmeldergennemsnit ikke repræsentativt. I hvert fald savner hun kvinder til at opveje den mandsdominerede anmelderstab.

»Jeg gik dybt, dybt ned i Rotten Tomatoes og fandt ud af, at der er 168 kvindelige anmeldere på siden«, sagde Streep ved en pressekonference i forbindelse med sin nyeste film, ‘Suffragette’, der – apropos – fortæller den autentiske historie om en feministisk frihedsbevægelse.

»Og jeg tænkte, at det var da helt fantastisk, hvis det var balanceret. Men faktisk er der 760 mandlige anmeldere, der har indflydelse på Tomatometeret«.

»Mænd og kvinder er ikke ens. De kan lide forskellige ting. En gang imellem kan de lide de samme ting, men andre gange afviger deres smag. Hvis Tomatometeret har så stor en overvægt af et enkelt køn, så er det udelukkende det køn, der gør udfaldet ved de amerikanske billetluger«, sagde hun.

‘Suffragette’, der har Meryl Streep i en bærende role som virkelighedens feministiske rettighedskæmper Emmeline Pankhurst, kan ses i biografen 26. november.

Se et uddrag fra pressemødet, der byder på flere pointer om kønsfordelingen i Hollywood, i klippet her.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af