‘The Leftovers’ sæson 2

‘The Leftovers’ sæson 2

Mere end nogen anden nyere serie er ’The Leftovers’ genstand for fortvivlet splittelse: Er den gal eller genial?

Kritikere hævder, at serien forveksler mystik med spænding og stiller for mange åbne spørgsmål, som man alligevel aldrig får svaret på. Inkarnerede fans (som undertegnede) hævder, at den ildevarslende mystik er styrken gennem fortællingen, hvor to procent af verdens befolkning er sporløst forduftet, og at den fragmenterede og til tider diffuse fortællestil præcist skildrer, hvordan livet må være efter en meningsløs katastrofe.

Sæson 2 fortsætter med samme dvælende tempo som første ombæring, men der går lang tid, før vi møder et kendt ansigt. Serien er flyttet til en lille texansk by, der efter katastrofen er blevet omdøbt til Miracle, eftersom ingen indbyggere forsvandt under the departure.

Vi følger brandmanden John Murphy (Kevin Carroll er en regulær åbenbaring) og hans familie, der har adskillige lig i lasten. Og som det hører sig til i seriens univers, begynder uforklarlige ting at ske: Pludselige jordskælv, underlige anfald og mystiske forsvindinger. En snigende frygt begynder at hjemsøge dem: Vil the departure ske igen?

Netop som man havde glemt sæson 1’s karakterer, begynder de at vende tilbage fra det hinsides – nogle i bogstaveligste forstand. Præsten Matt Jamison kommer på besøg i den lokale kirke, og Kevin Garvey og Nora Durst flytter ind i nabolaget. Og desværre skal vi også en tur tilbage til de hvidklædte og storrygende ’Guilty Remnant’ i Mapleton.

Også sæson 1 havde sine op- og nedture, og oftest var det i sidehistorierne, at serien fandt momentum og demonstrerede et legende fortællemæssigt vid, der ellers er forbeholdt hovedværker som ’The Sopranos’ og ’Breaking Bad’. Sådan er det også i sæson 2, hvor man ofte befinder sig i en pirrende afstikker, som får én til at lede desperat efter blot et lille glimt af mening. Ganske som seriens karakterer.

Resten af sæsonen vil afsløre, om der er en mening med galskaben. Indtil da må vi nøjes med spørgsmålene, der heldigvis er vedkommende nok til, at interessen for ’The Leftovers’ er mere end intakt.


Kort sagt:
’The Leftovers’ forsætter med at chokere og mystificere. Fortælleformer, tid og sted sprænges, og selvom de enkelte afsnit varierer i kvalitet, er det bedre at sigte efter stjernerne og fejle momentvis end konsekvent at vælge den sikreste vej. Første afsnit er en stor tv-oplevelse.

Anmeldelsen er baseret på de tre første afsnit

Tv-serie. Hovedforfatter: Damon Lindelof og Tom Perrotta. Medvirkende: Justin Theroux, Amy Brenneman, Kevin Carroll, Regina King, Christopher Eccleston, Carrie Coon, Margaret Qualley, Liv Tyler, Chris Zylka. Spilletid: 10 afsnit af 60 min.. Premiere: Den 5. oktober på HBO Nordic
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af